Sigma ROX 6.0

V teste časopisu RoadBIKE (06/2014) sa stal ROX 6.0 CAD víťazom testu v kategórii cyklocomputrov bez GPS: „Sigma ROX 6.0 bodoval vďaka vynikajúcej funkčnosti a zrozumiteľnému ovládaniu. Víťaz testu!“ Tento výsledok potešil aj nás vo firme Sloger-EU s.r.o., ktorá je – slovenským importérom produktov SIGMA SPORT.

rox60-bikeCyklopočítač Sigma ROX 6.0 bol predstavený len v septembri 2013 na výstave Eurobike, ako nástupca populárneho BC 2209. Vďaka meraniu nadmorskej výšky, aj s možnosťou merania kadencie, je cyklocomputer ROX 6.0 prvou voľbou pre mountainbikerov aj cestných cyklistov, keď sa jedná o cyklopočítač bez GPS s výškomerom.
Sigma ROX 6.0 je cyklopočítač s mnohými funkciami pre meranie výšky zobrazuje tiež rýchlosť, tepovú frekvenciu a kadenciu. Je možné zaznamenať a vyhodnocovať až 99 jednotlivých okruhov. Čerešničkou na torte je 19 hodinová kapacita pamäte, ktorá umožňuje so SIGMA DATA CENTER okrem štatistického aj prehľadné a detailné grafické vyhodnotenie každej jazdy na PC alebo Macu. Tento elegantný, moderný, čierno-biely cyklistopočítač je ideálny spoločník pre cyklistov, ktorí radi jazdia v kopcoch.
Pre ambiciózne trénujúch cyklistov ponúka ROX 6.0 novú dôležitú okruhovú funkciu. Je možné využiť až 13 rôznych funkcií v režime okruhov (Lap-modus). Či už čas jedného okruhu alebo úseku, hodnoty srdcovej frekvencie alebo informácie o rýchlosti až po prevýšenie v jednom okruhu – všetky informácie je možné jednotlivo vyvolať a analyzovať. Sigma ROX-6.0-leziaci

Kalibrácia nadmorskej výšky je možná prostredníctvom raz definovanej východiskovej nadmorskej výšky, aktuálnej výšky alebo zadaním tlaku vzduchu cez nadmorskú výšku. Použitý IAC systém (Intelligent Altitude Calibration) uloží aktuálnu nadmorskú výšku v režime spánku, až kým sa prístroj znovu nepohybuje. Tým aktívne pôsobí proti zmene údaju o nadmorske výške vplyvom poveternostných vplyvov (změna tlaku apod).
Na prehľadnom, dobre čitateľnom 4-riadkovom SIGMA displeji sa zobrazujú aktuálne hodnoty. Vďaka praktickej obsluhe piatimi ovládacími tlačidlami je možné rýchlo vyvolať ďalšie funkcie a dokonca aj grafické znázornenie výškového profilu posledného kilometra trasy. Displej cyklocomputra ROX 6.0 bol v teste obzvlášť ocenený: „… okrem iného z dôvodu, pretože ROX 6.0 zobrazuje všetky hodnoty jasným textom a nie len sa symbolmi.“

Sigma DatacenterĎalšou výhodou je možnosť trénovať podľa štyroch štandardizovaných alebo individualizovaných zón intenzity. Údaj o aktuálnej srdcovej frekvencii počas téningu a aktuálnu zónu možno zobraziť súčasne.
Namerané údaje sa automaticky ukladajú až 19 hodín v pamäťovom denníku. Údaje je môžné po pripojení cyklopočítača ROX 6.0 pomocou dokovacej stanice a SIGMA DATA CENTER prehliadať v počítači. Grafická a štatistická analýza všetkých dát na počítači umožňuje rýchlu individuálnu a komplexnú analýzu tréningu. Veľmi pohodlné je aj kompletné nastavenie ROX 6.0 CAD cez počítač.
Samozrejmosťou sú u cyklocomputra Sigma ROX 6.0 aj klasické SIGMA štandardy, ako je napríklad STS digitálny prenos údajov medzi vysielačmi a zariadením, svetelný manažér, dva rozmery kolies, automatický štart / stop, vodeodolnosť, indikácia stavu batérie a jej jednoduchá výmena.

Sigma ROX 10.0 GPS

A nesmieme zabudnúť ani na úspech cyklocomputra Sigma ROX 10.0 GPS v kategórii cyklopočítačov s GPS. ROX 10.0 GPS obdržal hodnotenie „veľmi dobrý“. Ako sa píše v hodnotení testu časopisu RoadBIKE: „S veľmi dobrou ponukou celkového balíka špičkových funkcií a intuitívnou obsluhou, rovnako ako prispôsobiteľným displejom uniklo víťazstvo cyklocomputru ROX 10.0 GPS len o vlások.“