Výhradne plášte na bicykle začala vyrábať firma PANARACER v roku 1978, tridsať rokov po svojom vzniku. Špecializácia len na velo plášte umožnila tejto japonskej firme vyrábať vysokokvalitné pneumatiky. Vývojové oddelenie sa dlhodobo venuje zlepšovaniu kvality zmesí a pneumatík. Plášte na bicykle PANARACER stáli pri zrode horskej cyklistiky. Modely ako DART a SMOKE sa stali synonymom MTB plášťa, ich nasledovníkmi boli veľmi úspešné pneumatiky FIRE. Spolupráca s majstrom sveta v zjazde Cedricom Graciom priniesla PANARACERU ďalšie veľké úspechy. Pneumatiky so značkou CG si rýchlo získali veľkú obľubu medzi bikermi po celom svete. Prepracované dezény plášťov s kvalitnými zmesami majú výborné funkčné vlastnosti. Cedric Gracia tieto pneumatiky sám testuje v tých najnáročnejších podmienkach a počas závodov svetového pohára v zjazde aj Four Crosse. Jedným z posledných prírastkov medzi pneumatikami s logom CG sú práve zjazdové špeciály Panaracer DH 26×2.50 All Condition.
Pre výrobu pneumatík používa PANARACER len tie najlepšie suroviny. V kombinácii s patentovanými technológiami a výrobou priamo v Japonsku je značka PANARACER stále zárukou najvyššej kvality. Okrem vynikajúcich jazdných vlastností sú velo plášte tejto značky charakteristické veľkou odolnosťou a trvácnosťou.
Kvalitu tejto značky poznajú aj cestní cyklisti. Francúzsky Saur-Sojasun Team jazdil s galuskami PANARACER tento rok už na druhej na Tour de France. Tento mladý ambiciózny tím patrí medzi najlepšie kontintálne tímy. Tiež Protour tím MILRAM bol svojho času sponzorovaný firmou PANARACER. Výborné vlastnosti oceňujú cyklisti ako na pretekárskych galuskách, tak aj na tréningových plášťoch.
Motto PANARACER : vyrábať vysoko kvalitné a inovatívne plášte na bicykle, s ktorými máte pocit, že na lepších pneumatikách ste nikdy nejazdili.