Enduro prilba Alpina King Carapax

prilba alpina king carapax

Fenomén enduro ovládol horskú cyklistiku.

enduro prilba alpinaZa posledné roky sa novému enduro trendu prispôsobujú nielen bicykle, ale aj doplnky. Enduro ruksak, rukavice, chrániče a samozrejme enduro prilba. Aj prilby na XC, či allmountain jazdenie pripomínajú svojim tvarom stále viac enduro prilbu. Vidno to aj v novej kolekcii značky Alpina. Dokonca aj top model pre cestnú cyklistiku Valparola RC a crosscountry pretekárov Valparola XC majú tvar nápadne inklinujúci k allmountain či enduro prilbám.

Alpina King Carapax – univerzálna enduro prilba

Rastúcemu počtu enduro cyklistov poskytuje Alpina ľahkú, napriek tomu univerzálnu enduro prilbu. Základný tvar prilby Alpina King Carapax vychádza z úspešného minuloročného modelu Carapax. Vďaka predĺženej zadnej časti poskytuje prilba mimoriadne účinnú ochranu pri páde na zadnú časť hlavy. Pri King Carapaxe ide Alpina ešte o krok ďalej a doplnila svoju novú enduro prilbu nielen oveľa väčším šiltom v motokrosovom štýle, ale aj
odnímateľným chráničom brady. Chránič brady je priskrutkovaný k prilbe a je možné ho v prípade potreby jednoducho zložiť uvoľnením dvoch imbusových skrutiek.
Samozrejme, že enduro prilba King Carapax neponúka pevnosť skutočnej zjazdovej prilby. Jej ochranný účinok však Alpina nechala úspešne testovať podľa normy pre slalomové a enduro prilby.

S enduro prilbou Alpina King Carapax môžete zabudnúť na časy, keď enduro jazdec musel na zjazdy nosiť na batohu integrálnu prilbu. Odnímateľný chránič brady poskytne bikerovi dostatočnú ochranu aj pri náročných zjazdoch. Zážitok z jazdy si tak vychutnáte smerom hore aj dole s jednou ľahkou prilbou. Veľké vetracie otvory sa starajú o dostatočné chladenie hlavy aj počas výšľapu. Sieťka na predných otvoroch ochráni jazdca pred vletením neprijemného hmyzu do prilby a veľký šil pred oslepením slnkom. Nastavovací systém „Run System Ergo Pro“ s dvoma veľkými motýľovitými opierkami vzadu sa postará o to, že prilba sadne na hlavu veľmi presne a cítite sa v nej pohodlne. Svojou hmotnosťou len 460 g jasne dominuje pred konkurenciou v tejto triede.

Enduro prilba Alpina King Carapax to je 100 percentná funkčnosť, 100 percentný štýl a 100 percentn enduro.
Doporučená MO cena je 159,90 EUR.

Video : enduro prilba Alpina King Carapax

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *