LEZYNE MICRO FLOOR DRIVE HP – skutočne univerzálna minipumpa

Lezyne Micro Floor Drive HP

Vždy sa poteším, keď dostanem do rúk nejaký produkt, ktorý nielen plní svoj účel, ale už na prvý pohľad vidieť, že je to skvost. Balením, prevedením, opracovaním, funkčnosťou. A pumpa Lezyne Micro Floor Drive HP potvrdzuje, že firma Lezyne také vyrába.

Pumpa Lezyne Micro Floor Drive HP

Lezyne Micro Floor Drive HP – maximálne všestranná

Lezyne Micro Floor Drive HP je v podstate minipumpa, ktorú ľahko upevníte na bicykel pomocou držiaku so suchým zipsom a skrutiek, ktoré pasujú do otvorov pre skrutky košíka na fľaše. Má dostatočne dlhú hadicu (až 60 cm), ktorá pevne drží na svojom mieste počas jazdy. Je to vďaka dokonalému upevneniu hadice do spodnej časti pumpy pri preprave. Hlavu hadice jednoducho priskrutkujete k základni pumpy.

Hadica Micro Floor Drive dlhá 60 cm

Maximálny tlak, ktorý dokáže táto pumpa vyvinúť je 160 psi alebo inak 11 barov. Tento tlak postačí i ťažšiemu jazdcovi na cestnom bicykli. Pumpa Lezyne Micro Floor Drive HP za túto funkčnosť vďačí svojmu hliníkovému telu a kvalitnému opracovaniu. Len pre ilustráciu, ak si chcete nafúkať svoj cestný plášť/dušu rozmeru 700×23 z nuly na 120psi, pumpa Micro Floor Drive HP to zvládne na 158 stlačení a čistý čas tri minúty. To kamaráti ani nestihnú zosadnúť z bicykla.

Stupačka pumpy Micro Floor Drive

Na CNC stroji opracovaný eloxovaný hliník plní nielen estetickú, ale i ochrannú funkciu tela pumpy. Je to vlastne povrchová úprava, ktorá zlepšuje tvrdosť a odolnosť samotnej pumpy a tým predlžuje jej životnosť. Profil pumpy je tvorený tak, aby sa krásne skryl do šírky sedlovej rámovej trubky. Použiteľná je na cestnú cyklistiku, ale  i MTB, lebo v spodnej časti má malú stupačku/šlapku, ktorou si pristúpite pumpu a fúkanie bude pohodlnejšie i v náročnom teréne.

Hlava hadičky pumpy Lezyne

Hlava na hadici pumpy je obojstranná, teda  ľahkým odskrutkovaním hlavy zmeníte ventil z FV na AV a opačne a pomôžete nielen sebe, ale i kamarátovej duši s rozdielnym ventilom. Hlava má tiež patentované tlačidlo na odpustenie prebytočného vzduchu, v Lezyne označovaný ako ABS (air bleed system), takže svoj tlak v plášti si ľahko prispôsobíte svojej váhe, šírke plášťa a typu jazdy.

Na pumpe tiež oceňujem úchop do ruky. I keď sa zdá malý, parádne sadne do dlane a úchop je potom prirodzený a presne pasuje medzi prsty. Celková dĺžka pumpy je 30 cm a pri pumpovaní zväčší svoju dĺžku na 50 cm.

Ďalšou výhodou pumpy je, že balenie obsahuje i adaptéry na nafúkanie lopty alebo nafukovačky. Je už tradičné, že Lezyne produkty sú perfektné v každom detaile.

Môj verdikt

Dokonale navrhnutá a funkčná minipumpa. Určite odporúčam. Pumpu Lezyne Micro Floor Drive HP kúpite u všetkých dobrých predajcov za sumu 49,95 €.

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *