ALPINA S-WAY || Funkčné športové okuliare so štýlom

Alpina S-WAY aerodynamic

Športovať aj vyzerať cool – s okuliarmi Alpina S-WAY žiadny problém

S novým športovými okuliarmi ALPINA S-WAY môžete športovať a zároveň vyzerať dobre. Tieto športové okuliare ochránia oči cestných cyklistov a bikerov, turistov trekujúcich po ľadovcoch aj športovcov pri vodných športoch. Pre každého športovca majú okuliare Alpina S-WAY vhodnú technológiu sféricky tvarovaného zorníka.

alpina s-way multišport

Požiadavka vyzerať pri športovaní trendy je v posledných rokoch stále silnejšia. Modelmi S-WAY prináša Alpina na trh športové okuliare, ktoré charakterizuje vysoko funkčný, ale aj coolový vzhľad – či už pre cestnú alebo horskú cyklistiku. Avšak nielen vzhľad okuliarov Alpina S-Way je funkčný : multišportové okuliare sú vybavené najmodernejšími technológiami zorníkov od firmy Alpina. A tak je to správne. Pretože je jedno či trénujete doma alebo na veľkej tour v horách, svetelné podmienky sa môžu rýchlo zmeniť – a na to, aby ste mali znovu všetko rýchlo pod kontrolou, je dôležité mať kvalitné sklá v ráme okuliarov. So zorníkmi Alpina Varioflex budete za akýchkoľvek svetelných podmienok jasne vidieť všetky nástrahy náročného terénu.

Samostmavovacie zorníky ALPINA Varioflex

Technológia samostmavovacích skiel ALPINA Varioflex sa postará v každej situácii o dostatočnú jasnosť – alebo naopak stmavením o maximálnu ochranu proti slnečnému žiareniu. Zorníky reagujú na okolité svetlo a nastavia sa behom niekoľkých sekúnd, v závislosti na množstve svetla, na požadované stmavnutie. Okrem toho hladko zakrivený sférický tvar zorníka poskytuje veľké zorné pole.

Okuliare Alpina S-WAY sú k dispozícii v troch Varioflex verziách

Verzia Varioflex so zrkadlovou úpravou – VLM + má rozpätie až po stupeň S4 (veľmi vysoká ochrana pred slnkom) a na rozdiel od ostatných Varioflex skiel reaguje na viditeľné svetlo. Z tohto dôvodu sú tieto okuliare vhodné najmä pre ľadovcové túry a do vysokohorského terénu. Ich hydrofóbna vrstva odpudzuje vodu a nečistoty na vonkajšej strane takmer bez stopy, takže nestratíte prehľad ani za dažďa alebo bicyklovaní v blatistých pasážach.

Technológia Varioflex – VL + pokrýva úroveň ochrany v stupňoch S1 až S3. Podobne ako VLM+ aj tieto zorníky majú navyše integrovanú Fogstop úpravu, ktorá zabraňuje zahmlievaniu skiel. Sklá VL+ reagujú na UV žiarenie a sú tiež vybavené hydrofóbnou úpravou, ktorá zabezpečuje, že kvapôčky vody a špiny automaticky stečú na základe tzv. lotosového efektu. Ideálne vlastnosti aj pre milovníkov vodných športov.

Verzia QUATTROVARIOFLEX MIRRORQVM+ je unikátna kombinácia polarizačných Quattroflex a samostmavovacích Varioflex zorníkov. Technológia Quattroflex eliminuje odrazené svetlo a umžňuje prechod iba priamemu svetlu. To zabezpečuje videnie zosilnených kontúr. Z tohto dôvodu sú okuliare so zorníkmi QUATTROVARIOFLEX MIRROR vhodné najmä pre športové aktivity na snehu a pri vode, kde dochádza k častému oslneniu z odrazov. Sklá QUATTROVARIOFLEX MIRROR pokrývajú úroveň ochrany S1 až S3 na základe samostmavenia. Aj na týchto zorníkoch je použitá aj FogStop a hydrofóbna úprava. Tieto sklá tiež reagujú stmavením na UV lúče.

Cenovo najprístupnejšia verzia má zorníky s CERAMIC MIRROR úpravou – CM+. Lifestylové športové okuliare poskytujú 100% UVA, UVB a UVC ochranu a chránia pred infračerveným žiarením. Aj okuliare S-WAY CM+ majú FogStop úpravu proti zahmlievaniu.

Modely Alpiny S-Way

Pre dokonalé prispôsobenie: High-tech rám okuliarov Alpina S-WAY ráme

High-tech rám okuliarov Alpina S-WAY zabezpečuje dokonalé prispôsobenie každej tvári. Zásadnou vlastnosťou športových okuliarov je, aby dobre sedeli.
O dokonalé prispôsobenie rámu okuliarov Alpina S-WAY sa starajú za studena formovateľnej COLDFLEX nožičky. Sú vyrobené z protišmykového silikónu a môžete si ich individuálne nastaviť. S adaptabilnými nosníkmi si bez problémov prispôsobíte okuliare na potrebnú šírku a tvar nosa. Rovnako si môžete prispôsobiť aj sklon zorníka a tým potrebné prúdenie vzduchu, čo oceníte napr. pri namáhavom stúpaní.

ALPINA S-WAY-Style

Sférický dizajn zorníkov, coolový vzhľad – okuliare Alpina S-WAY majú svoj vlastný štýl. Deväť rôznych farebných kombinácií ladí s novými cyklistickými prilbami Alpina Mythos 3.0 a Campiglio.
A na záver – s hmotnosťou 31 gramov okuliare Alpina S-WAY ani neucítite na nose.

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *