Pumpa na bezdušové pneumatiky Pressure Over Drive od Lezyne

Cedic - pumpy Lezyne

Pre tých, ktorí nemajú priestor pre vzduchový kompresor alebo jednoducho neznášajú hluk ponúka Lezyne ako alternatívu remeselne precízne prepracovanú pumpu Pressure Over Drive. Táto pumpa na bezdušové pneumatiky je v ponuke s klasickým manometrom, alebo v digitálnej verzii – Digital Pressure Over Drive.

Inštalácia bezdušových pneumatík bez kompresora

pumpa Lezyne Digital Pressure OverdriveLezyne Pressure Overdrive

Bezdušové pneumatiky sú skvelé. V porovnaní s klasickými dušovými, vám umožnia jazdiť s výrazne nižším natlakovaním, čo zvyšuje trakciu. Bezdušové pneumatiky tiež rýchlejšie rolujú a znížujú výskyt defektov. Problémom býva, že bezdušové pneumatiky môže byť často ťažké nasadiť na ráfik. Vzduchový kompresor túto úlohu zjednoduší, keďže poskytuje kontinuálne prívod stlačeného vzduchu, ale nie každý má miesto alebo peniaze na komresor.

Lezyne Digital Pressure Overdrive
Lezyne Digital Pressure Over Drive
pumpa na bezdušové pneumatiky Lezyne
Lezyne Pressure Over Drive

Na trhu sa v poslednej dobe objavilo riešenie od viacerých výrobcov – pumpa na bezdušové pneumatiky. Jednou z takýchto púmp je aj Leyzne Pressure Over Drive. Pumpa má sekundárnu komoru, ktorú možno manuálne natlakovať a potom sa vzduch naraz uvoľní s integrovanou nožnou pákou. To je zdrojom silného, trvalého tlaku vzduchu, ktorý zabezpečí nahustenie cestných, MTB aj pluskových (27+) bezdušových pneumatík.
Natlakovanie vonkajšej komory na 150 PSI si vyžaduje zhruba 50 stlačení pumpy. Tento tlak je dostatočný pre nafúknutie väčšiny bezdušových pneumatík. Pumpa sa dá natlakovať na maximálny tlak až 220 PSI / 15 bar, ale tlakovanie viac ako 160 PSI si už vyžaduje väčšiu námahu.

Pumpa na bezdušové pneumatiky Leyzne Pressure Over Drive

pätka pumpy chuck ABS2Pumpa je stavaná pre dlhú životnosť a spoľahlivosť vďaka jej oceľovým a hliníkovým konštrukčným dielom a jej dizajn je doplnený pohodlným a štýlovým dreveným držadlom. Pumpa Leyzne Pressure Over Drive je vybavená extra dlhou, nylonom vystuženou pletenou hadicou s ABS2 hlavicou kompatibilnou s galuskovým aj autoventilom.
Ak práve nefúkate bezdušové pneumatiky, môže byť pumpa Pressure Over Drive použitá ako bežná stojaca pumpa.

Ak vám chýbala kvalitná pumpa na bezdušové pneumatiky, Leyzne Pressure Over Drive je určite výborné riešenie. Na Slovensku sa začne predávať už v decembri.

Pumpa Pressure Over Drive
Pumpa Pressure Over Drive má rôzne využitie…nafúkate s ňou aj kolesá na Lamborghini!

 

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *