Akú reťaz na elektrobicykel

Reťaze KMC na elektrobicykle

Je potrebná špeciálna reťaz na elektrobicykel? 

Elektrobicykle sú stále relatívne nový fenomén v cyklistike a nie každý si uvedomuje rozdiely oproti klasickému bicyklu v použitých dieloch. Dnešné elektrobicykle sa líšia vzhľadovo od klasických len minimálne. Elektromor však veľmi podstatne zvyšuje silu prenášanú na pohonovú časť bicykla, ako sú prevodníky, kazeta, náboje a samozrejme reťaz. Reťaze na elektrobicykle dostávajú zabrať omnoho viac ako reťaze na bežné bicykle. Čo sa týka prenosu síl na reťaz, skôr sa dá dáto záťaž porovnávať s motocyklom, ako s bicyklom. Preto sa reťaz na elektrobicykel od tej klasickej svojou stavbou líši.

KMC reťaz na elektrobicykel

11-rýchlostné reťaze na elektrobicykle

Na trhu je niekoľko kvalitných značiek reťazí na bicykle, ale u elektrobicyklov so stredovým elektromotorom v súčastnosti dominuje jednoznačne značka KMC. V tomto článku sa preto povenujem práve tejto značke a špeciálne novým reťaziam KMC pre 11-rýchlostné elektrobicykle.

reťaz na elektrobicykel KMC eX11 EPT

Reťaz KMC e11 EPT (ECO ProTeQ) je vyrobená špeciálne pre e-biky. Vďaka spevneným pinom odoláva výrazne vyšším ťažným silám stredového motora. Pevnosť pinov v ťahu je až 400 Kgf. Zachovala sa však zvyčajne vysoká úroveň komfortu radenia a minimálna hlučnosť, charakteristická pre reťaze KMC. Okrem toho má reťaz KMC e11 EPT povlak ECO ProTeQ veľmi hladký a dlhotrvajúci antikorózny náter, šetrný k životnému prostrediu. Samozrejmosťou je vysoká odolnosť proti vyťahaniu reťaze a tým predĺžená životnosť.
Aj na reťaziach pre elektrobicykle KMC používa osvedčený systém X-Bridge, ktorý zabezpečuje vynikajúce správanie pri radení a takisto aj technológiu MissingLink – spájací článok na jednoduché spojenie a rozpojenie reťaze.

Lacnejšou verziou je reťaz e11 silver, ktorá síce nemá antikorozívnu úpravu Eco Pro TeQ, ale inak má všetky vlastnosti drahšej varianty.

Reťaze KMC e11 vďaka odolnosti voči vysokým krútiacim momentom nájdete na elektrobicykloch s 11-stupňovými systémami elektropohonov Bosch, Shimano, Brose, Yamaha a ďalších.
Ak sa chcete vyhnúť neplánovaným problémom s roztrhnutou reťazou počas cyklotúry, je dobré používať na elektrobicykli kvalitnú reťaz. S reťazami KMC rozhodne budete spokojní. V ponuke sú samozrejme varianty aj pre 9- a 10-rýchlostné prevody elektrobicyklov.

Pomôcka pri výbere reťaze KMC >>

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *