Športové hodinky Lezyne Micro GPS – tréningový spoločník za super cenu

Športové hodinky Lezyne Micro GPS a balenie

Športové hodinky Lezyne Micro GPS sľubujú, že budú kompaktným a všestranným spoločníkom nielen pre cyklistov. Vďaka svojmu názvu Micro môžeme tušiť, že rozmer hodiniek nebude až tak veľký, ako to býva u niektorých značiek tejto cenovej kategórii. Hodinky obsahujú GPS / Glonass čip, ANT + a Bluetooth kompatibilitu, taktiež ich môžeme prepojiť pomocou Stravy a sledovať tak komplexný výkon a individuálne si ho prispôsobiť. Na začiatku sa cena hodiniek pohybovala okolo 180 Eur. Momentálne sa cena hodiniek aj s hrudným pásom pohybuje do 140 Eur, čo je super cena za multifunkčné zariadenie. Na záver úvodných riadkov, ak Lezyne dodrží čo sľúbi, tak tu máme športové hodinky, ktoré môžeme využiť aj inak ako na bicykel a môžeme ich porovnávať s konkurenčnou značkou Garmin, ktorých cena je niekoľko násobne vyššia.

Ak vás zaujali Lezyne hodinky, prečítajte si moje dojmy:

Rozbalenie

Hodinky som dostal do daru, takže nadšenie z nich bolo o to väčšie. Konečne budem mať športové hodinky, do ktorých sa mi budú ukladať všetky moje záznamy. Či už z bicykla, turistiky alebo behania. Hodinky som dostal v originál plastovej krabičke, ktorá vyzerala, akoby ukrývala niečo vzácne. Určite si plastový box nájde iné uplatnenie akoby mal skončiť v koši a získa ďalšiu úlohu. Po otvorení krabičky sa vo vnútri nachádza molitanová výplň, ktorá chráni zariadenie pred poškodením. Samozrejme tu nájdeme už spomínané hodinky Lezyne Micro GPS, hrudný pás, gumený držiak na riadidlá a kábel na nabíjanie.

Na prvý dojem pôsobia hodinky dosť masívne. Rozmery hodiniek 33,79 mm (š) x 47,9 mm (d) x 17 mm (h), s displejom 22 mm (š) x 26 mm (v) nepatria medzi najmenšie, ale možno sa časom dočkáme aj niečoho menšieho, ak samozrejme nerátame tachometer Lezyne Micro ten je dosť malý. Hodinky s váhou 29 gramov ani neucítite na rukách. Ťažko pochopiť, že tak malé hodinky dokážu uchovať 150 hodín dát a poskytujú údajnú životnosť batérie pri zapnutom GPS 14 hodín a v bežnom móde bez zapnutého GPS až 100 hodín prevádzky. Napriek tomu je prvý dojem dobrý, hodinky vyzerajú kvalitne vyrobené a odolné.

Zapnutie a základné nastavenie

Po vizuálnej obhliadke je čas prejsť na dôležitejšie veci ako je zapnutie zariadenia. Pred zapnutím, ale pripájam hodinky k PC, aby som sa uistil, že sú plne nabité a jednou cestou ich aj aktualizujem. Zariadenie sa aktualizuje pomocou softvéru, ktorý je voľne dostupný na Lezyne Root stránke. V prvom rade sa treba zaregistrovať. Na tejto stránke si taktiež viete pozrieť všetky vaše uložené dáta. Počas aktualizácie si sťahujem do mobilu aplikáciu Lezyne Ally 2 (nie je potrebná, ale užitočná pokiaľ chcete mať uložené záznamy po ruke). Keď je všetko aktualizované a nainštalované spúšťam zariadenie krátkym podržaním ľavého horného tlačítka. Pomocou aplikácie sa pripojím k hodinkám, spárovanie prebehne jednoducho a veľmi rýchlo.

Prvé nastavenie som vykonal pomocou tejto aplikácie. Dajú sa v nej jednoducho a rýchlo nastaviť všetky základné nastavenia, ako sú čas, jednotky, osvetlenie, osobné údaje, špecifikácie bicyklov a iné. Pokiaľ si neviete poradiť s nastavením alebo nerozumiete niečomu Lezyne ponúka rozsiahle video toturiály v ponuke Pomocníka, ktoré vysvetľujú všetky funkcie a nastavenia v angličtine a pomáhajú pri uvedení zariadenia do prevádzky.

Športové hodinky a párovanie snímačov

Lezyne ponúka prepojenie k senzorom ANT + a Bluetooth pomocou hodiniek. Taktiež vieme športové hodinky prepojiť aj s elektronickou sadou Di2, ktorú som nemal k dispozícií. Spárovanie so snímačmi funguje dokonal. Skúšal som to so snímačom hrudného pásu Lezyne a tak isto aj snímačom od Garminu.

Prepojenie prebieha v samotných hodinkách, kde si v ponuke Menu zvolíme sensors a následne vyberieme, ktorý snímač chceme použiť. Počas niekoľkých sekúnd sa zariadenia spárujú a sú funkčné. Spárovanie so smartfónom je tiež veľmi jednoduché. Pri prvom pripojení len opíšete kód špecifikovaný systémom hodiniek a následne je všetko pripravené na prevádzku. Kód už viackrát nebudete musieť zadávať, jediné čo musíte urobiť pri najbližšom pripojení je spustiť aplikáciu a vyhľadať zariadenie. Pokiaľ chcete, môžete po spárovaní nechať zapnutý bluetooth v telefóne a môžete na hodinkách sledovať prichádzajúce hovory, správy a emaily. Pre niekoho možno zbytočná funkcia nakoľko nechce byť pri tréningu rušení. Veľmi zaujímavé je, že zariadenie ukazuje stav batérie pripojených zariadení, takže máte vždy na pamäti kedy treba dobiť alebo vymeniť batériu.

Beh, bicykel, turistika a voľný čas?

Dosť bolo teórie poďme so zariadením von. Jediné, čo by som povedal je, že treba skúšať. Človek sa najlepšie naučí pokiaľ niečo používa a nie len o tom číta.

Sme vonku. Na začiatok by som povedal, že to funguje. Všetky moje prednastavené polia sú jasne čitateľné na úhľadne riadkovom displeji. Možno trochu staromódne čierne a biele, ale za tú cenu nemôžme čakať mini farebný displej. Napriek tomu displej svoju funkciu dokonale plní. Ako pri slnečnom svetle, tak aj v tme s podsvietením som nemal žiadny problém s čítaním. Manipulácia počas jazdy funguje veľmi dobre a intuitívne, štyri vonkajšie tlačítka sú umiestnené primerane po bokoch zariadenia a môžu byť pohodlne ovládané s rukavicami alebo bez nich. Funkcia automatického spustenia a zastavenia záznamu nastaveného mnou funguje celkom rýchlo, ale taktiež sa môže v prípade potreby ovládať manuálne. Spároval som smartphone so systémom hodiniek a nastavil som si prichádzajúce upozornenia. Odozva je rýchla a bezchybná. Prichádzajúce správy a hovory sa zobrazujú priamo na displeji hodiniek.

Nie je čo vytknúť. Po zapnutí si športové hodinky Lezyne Micro veľmi rýchlo nájdu GPS signál a ešte sa mi nestalo, že by som ho počas aktivity stratil. Individuálne nastaviteľné polia nám ukazujú prehľad o zaujímavých údajoch počas aktivity.

Online sledovanie pohybu

Vďaka aplikácií Lezyne Track ponúka aplikácia Ally 2 možnosť sledovať aktuálne údaje o polohe, trase a výkonnosti. Na to, ale musíte zapnúť funkciu Live Tracker. Potom zadáte emailovú adresu osoby, ktorú chcete sledovať. Akonáhle sa zaznamená pohyb, dostanete automaticky generovaný email s odkazom na webovú stránku Lezyne. Pomocou linku si viete zobraziť mapu s aktuálnou polohou a trasou, ako aj celkový prehlaď údajov.

Záver

Z mojej strany je všetko v poriadku a kúpu týchto hodiniek nebudete ľutovať. Lezyne priniesol skvelé multifunkčné športové hodinky za najnižšiu cenu na trhu. Pokiaľ vám vyhovujú možnosti navigácie, je ťažké neodolať týmto hodinkám. Po novej aktualizácii, ktorá vyšla začiatkom roka, hodinky nabrali ešte lepší rozmer ako predtým. V ponuke sú taktiež hodinky s označením Micro C – čo znamená že majú farebný displej.

 

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *