Ako ma z roboty nabalili

Cyklo výjazd na Blizzarde 90

Blizzard 90

IN TRAIL WE TRUST

Takže, ide víkend, moja stará herka Ford Galaxy opäť v oprave. Píšem šéfovi: „ potreboval by som služobné auto aj na víkend, a chcem si ešte zobrať aj testovací Blizzard 90 “. Odpoveď ?? „Môžeš, ale dáme ti to len vtedy, ak spravíš nejaký fotoreport.“ Tak takto si tu žijeme.

Nie nie vôbec to nie je také čierne ako sa môže zdať, práve naopak. Idem v piatok celý šťastný  z práce na služobnom aute, ktoré nemá tak ako moje najazdené štyristo tisíc kilometrov. V aute naložený brutálny trail bike. Juchú bude super víkend!

Všade samý trail a Blizzard 90

Nečakajte drámu, všetko šlo hladko. V sobotu keď som na dome porobil čo bolo treba nahodil som na Blizzard 90 svoje pedále a vybehol na Salamandra resort. Salamandra resort je pri Banskej Štiavnici pre tých menej zorientovaných a ja momentálne bývam asi pätnásť kilometrov odtiaľ. Čo z toho vychádza? Neviem. Asi to, že mám blízko k trailom zvaným Bajkom k tajchom, to znamená aj kopec perfektných jazier na kúpanie. Čo viac si priať? Krásne prostredie Štiavnických vrchov, možnosť bajkovať po dobre značených trasách na perfektnom bajku, a keď už celý dopotený nebudem vedieť kam, hodím sa do jazera. Áno presne tak! Čiže sobota bola asi taká, že ja menej skúsený rider v bikeparkoch som sa nechal vyviezť k hornej stanici lanovky a okúsil prvý raz Helligon trail. Mmmm veľmi flowy trail. Toto mi vyhovuje. Viete ako to je keď nejazdíte na svojom/svojej… Chvíľu sa obkukávate a potom sa musíte zohrať. Už bol večer lanovku vypli a mne stačilo raz si to hore vyšlapať a mal som dosť.

A v nedeľu pokračujem

Cyklo výjazdTakže v nedeľu som sa ta vybral zase, pekne na celý deň aj s Blizzardom aby som mu teraz naložil viac. Však tento trail bike na 140mm zdvihoch, osadený Sramom X01 a GX zvládne poriadne bomby. Počkať- ja poriadne bomby, ale nejazdím, no nevadí, zajazdím čo mi dovolí. Troška nastaviť vidlu Rock Shox Pike a aj odskok tlmiča RS Deluxe RT3 DebonAir a môžeme pritvrdiť. Teda pritvrdiť na moje pomery. Nepotrebujem zas vyletieť niekam z klopenky!! Tri – dva – jedna, počkať počkať! Veď, som zabudol dodať, že pod zjazdovkou je vyasfaltovaný pumptrack na ktorom sa oplatí dobre zahriať! OK absolvované a teraz už len mastiť dole! Klopenka za klopenkou, nejaké vlnky, skočíky, odrazy, úúúúúú paráda! Tento bajk mi dvíha sebavedomie, to sa mi páči! 27 palcové kolesá obuté na plusových plášťoch majú dostatok gripu aj vo výšlape, avšak pokiaľ nemáte dobrú kondičku asi budete hore kopcom celkom nadávať. Aby som vás dostal do obrazu jazdiť na jednom traily ma nebaví a tak som sa vybral pekne po červenej na Červenú studňu a odtiaľ na Malú Vodárenskú (tajch). Výborný chill, o tom to presne je. Asi tak pätnásť- dvadsať minút a ste tam. Oplatí sa.

Jazdiť, oddýchnuť, okúpať, vyšlapať a zas na trail, klopky, skoky. Zábava, radosť, preto to robím ja a preto to takto robia aj v Rock Machine. Ako to máme v tom názve? In trail we trust? Pre tých z vás čo väčšiu časť života prežili pred 89´ to znamená, že veríme v traily, a tak to je! Aby som nezabudol – šéfe keď to budeš čítať tak lístok na lanovku ma stál 25 € ……..

Blizzard 90

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *