Test: Batoh Force Aron Pro plus 10L + 2L rezervoár

Batoh Force Aron Pro plus 10L

Hmmm. V našej firme pravidelne testujeme výrobky čo predávame. A tak som čoskoro po príchode dostal tiež úlohu, že by bolo dobré otestovať nejaký produkt z nášho portfólia. No tak rozmýšlam aká vec by sa mi reálne hodila k mojej výbave, čo potrebujem, čo vyzerá cool a za dobrú cenu. Hľadám, hľadám, keď tu zakopnem o krabicu s batohmi Force, ktoré nám tento týždeň prišli. Takže vravím kolegovi, že to bude batoh  Force Aron Pro Plus 10L + 2L rezervoár.

Batoh Force Aron Pro plus

Na krátke aj dlhé výjazdy

To by mohol byť v pohode ruksačik na moje kratšie výjazdy medzi 20 až 60km. Pozerám do tej krabice a hrabem sa medzi rôznymi krikľavými farbami. Aron sa vyrába v krikľavo zelenej, sýto oranžovej, ružovej a sivý. Ja si vyberám ten oranžový pretože je už na mne tej zelenej dosť. Tá oranžová vyzerá bohovsky! Na omak ruksak nie je zlý, látka vyzerá celkom pevne robustne, avšak nie je z ripstop  materiálu. Popruhy sú veľmi vzdušné, zo sieťoviny.

Batoh Force – vyhotovenie

Polstrovanie na chrbte je také zvláštne povedal by som. Chvíľu si naň treba asi zvyknúť, ale odvetráva celkom slušne. Vak má bedrové popruhy, ktoré sú polstrované a s jedným vreckom na mp3 povedzme, alebo malý zväzok kľúčov. Taktiež aj hrudný popruh na zapnutie. Batoh Force Aron obsahuje aj praktické gumu na vonkajšej strane, kde si môžete strčiť nejakú šiltovku, rukavice alebo čokoľvek iné. Ďalej je tam priečinok na prilbu. Ťažko mi je objektívne povedať či je dobrý pretože ja mám dredy a tým pádom veľkú prilbu, ktorá sa tam len tak tak zmestila. Keď som tlačil bicykel ťažším terénom kde som aj zoskakoval zo skaly tak mi prilba vypadla, čo sa mi nepáčilo. Klasický rozmer prilby sa tam zmestí bezpečne. Čo sa týka zovňajšku, ešte sú na vaku aj reflexné prvky, ktoré veľmi oceňujem pri mentalite slovenských šoférov.

Postačujúci objem 10 litrov

Poďme sa povenovať tomu koľko sa do 10L vaku sprace. Ja som zvyknutý na môj maličký 8 litrový vak, ktorý mi ozaj stačí len na najnutnejšie veci. Takže 10 litrový vak je pre mňa akurát využiteľný. Obsahuje len hlavný zips s veľkým priečinkom, ktorý je oddelený priestorom na hydrovak s objemom 2L a potom sú tu dva menšie priečinky na náradie. Chcel som odskúšať, že koľko asi sa tam pohodlne sprace. Vak som napustil 1,5L vody a spratal som tam náradie, dušu, pumpu, náhradné tričko, rukavice, šatku, okuliare, jabko, telefón a kľúče. Úplne v pohode, nič ma netlačilo, vak nebol napuchnutý. Takže na priemerný výjazd akurát. Čo sa týka hydrovaku spomínané 2L sú štandard, ale v tejto cene veľmi nevídaný. Pilo sa z neho fajn, nemám žiadne pripomienky. Hadička sa dá uchytiť aj magnetickým „štipcom“ pre vaše pohodlnejšie nasávanie 😀 .

Jazda s ruksakom

Odkladací priestor Batoh ForceNajprv musím povedať, že odkedy som si ho dal na chrbát zrazu ho malo toľko ľudí, až som tomu nechápal. Viete, ako keď si kúpite nové auto a náhle vidíte, že ho má každý druhý. Prvý výjazd smer Oponický hrad a turistickým chodníkom na Veľkú skalu. Tak tam som hneď stretol turistu s takýmto ruksakom, a náležite som ho aj pozdravil. Počas jazdy si treba zvyknúť na chrbtový systém, ktorý je proste iný ako na mojom ruksaku, takže túto zmenu som pocítil rýchlo. Pri bicyklovaní, alebo tlačení bol ruksak OK, možno sa trocha šmýkal hrudný popruh smerom dole. Čo sa týka zjazdov batoh Force Aron Pro Plus 10L drží dobre, neprevaľuje sa, nešmýka a odoláva nárazom do kríkov či stromov. Samozrejme keď by sme ho porovnávali s raz tak drahými ruksakmi, tak by strácal. S touto cenovkou je však veľmi obstojný a dizajnovo príťažlivý. Avšak sto ľudí sto chutí, počul som aj názory, že ruksak od Force nie je úplne najlepšia voľba, kvôli materiálom.

Zhrnutie na záver

Na záver asi dodám, že batoh Force sa dobre čistí a dobre sa sním jazdí. Na ten malý objem som tam spratal všetko čo potrebujem a navyše s cenovkou okolo 48€ už aj s 2 litrovým rezervoárom. Ja som s ním nemal problém a myslím si, že vo Force opäť ukázali ako robiť veci dostupné aj pre bajkerov, ktorí nepracujú na západnom Slovensku. Uvidíte že Batoh Force Aron Pro Plus 10L stretnete na mnohých pleciach. Hodnotím 6 z 10.

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *