Vyskúšali sme nový pulzmeter Sigma ID.LIFE

Športové hodinky Sigma iD.Life

Začať behávať nie je jednoduché. Musíte sa na to psychicky pripraviť, musíte mať parádne oblečenie, ktoré si kupujete s heslom „nech vidia“ a samozrejme najdrahšie športové hodinky. Tak som to kdesi čítal. Svoju pozornosť však radšej zamerajte na kvalitný pulzmeter, to je to najdôležitejšie, čo vám môže pomôcť neustále sa zlepšovať. Preto nehľaďte na oblečenie, v lete vám stačia aj krátke gate, tričko a tenisky, ale myslite na to, že potrebujete funkčný pulzmeter.

Hneď od začiatku so Sigmou

Moja voľba, na začiatku mojej kariéry hobby bežca, padla na pulzmeter Sigma PC 14.11. Zažil som s ním veľa zábavy, nabehaných kilometrov, slnečnú páľavu, dážď, ale i sneženie. Čím horšie bolo počasie, tým ma to viac bavilo. Porovnával som si grafy, štatistiky. Naozaj veľa muziky za slušnú cenu. Behanie si však vyžiadalo na hodinkách svoju daň a ja som za tie roky remienok úplne zničil.

Pozitívne je, že koniec niečoho znamená začiatok nového, pričom to nové znamenalo kúpiť si nový pulzmeter. Nové športové hodinky. Hurá. Po skúsenosti so značkou Sigma som nechcel podliezať latku a vybrať sa neoverenými značkami a zároveň mi prišlo zbytočné investovať x stovák € do značky športových hodiniek, kde využijete zlomok funkcií. Veď viete, ktorú myslím. 🙂

Sigma iD.LIFE – môj nový tréner

Sigma iD.Life v detaileNemohol som inak, pozitívne skúsenosti nepustia a vybral som si nový model od značky Sigma nazvaný ID.LIFE. Som v tomto konzervatívny, takže moje staré čierne hodinky vystriedali opäť čierne. Tým nič nepokazím, hovoril som si. Ešte ponúkajú zelený a ružovo-červený model. O tom druhom som chvíľu uvažoval, ale už pár týždňov nosím čierne.

Nešiel som vôbec do horšieho. Skôr naopak. Moja nová Sigma má viac pozitívnych vlastností ako predchádzajúci model. Začnem tým, prečo som si vybral ID.LIFE. Hľadal som pulzmeter, kde už nebudem musieť nosiť hrudný pás. Priznám sa, že nikdy ma to počas behu neotravovalo, ale aktuálne idú do popredia typy pulzmetrov, ktoré merajú pulz priamo na zápästí. A ja nechcem byť pozadu. Funguje to perfektne. Hodinky priložíte a hneď snímajú. Rýchlo. Presne. Zelená dióda funguje dokonale. Pulzmeter si rýchlym stlačením tlačidiel viete rozsvietiť a skontrolovať aktuálne údaje. Nenáročné i počas behu ťažkým terénom, keď každé pozretie sa inam, ako pod nohy, môže byť bolestivé. Rád behávam v lese, cez konáre, vedľa potoka, preskakujem, bežím, znovu skáčem, bavím sa. Viem o čom hovorím. Pozornosť je dôležitá. A podsvietenie pulzmetra tiež.

Sigma iD.Life - snímanie pulzuBol som tiež zvyknutý si kontrolovať svoju pulzovú zónu neustále pohľadom. To na ID.LIFE úplne odpadá. Tesne pred behom si nastavím zónu, v ktorej chcem stráviť najviac času. Ja behávam na výkon, na vytrvalosť, teda na 80-90% môjho maximálneho pulzu. Tak mi to vyhovuje, tak to mám rád. Vibrovanie ma vždy upozorní, ak som mimo tejto cieľovej zóny alebo ak ju dosiahnem. Paráda, povedal som si pri prvom behu. Už len treba bežať. 🙂

Veľký displej je krásne čitateľný a prepínanie medzi funkciami jednoduché. Ide to jedným tlačidlom. Celkovo na hodinkách nájdete tlačidlá 3. Nenáročné a rýchle ovládanie. Ešte som Vám neopísal pocit z remienka. Je príjemný, silikónový, takže na pokožku,  suchú , či spotenú, veľmi, veľmi komfortný.

K pulzmetru som dostal aj microUSB kábel na nabíjanie. Celé nabitie trvalo relatívne krátko a podľa výrobcu by malo vydržať až 18 dní. No paráda. Ja som ho nabil 2 týždne dozadu a stále fungujú. Neklamali. Nesklamali.

Všestranné športové hodinky – Sigma opäť nesklamala

Partner na behanieFitnes maniaci si tiež prídu na svoje. Ak si rátate kroky počas dňa, robíte nordwalking alebo inú pohybovú aktivitu a chcete sa motivovať, je tu i taká možnosť. Nastavíte si požadovanú cieľovú zónu a po jej dosiahnutí vás pulzmeter upozorní vibrovaním. Následne si viete skontrolovať počet krokov, kalórie, či prejdenú vzdialenosť. 

Naopak tí, ktorí idú na profi výkony a využívajú funkcie pre beh samotný si vedia skontrolovať priemernú tepovku, čas strávený v cieľovej zóne, priemernú rýchlosť, či maximálnu tepovú frekvenciu. Teda všetko to, čo hobby bežec, ale i športovec, ktorý ide na výkon, potrebuje.

Za mňa hovorím áno. Športové hodinky Sigma ID.LIFE fungujú skvelo. Dostanete za ne oveľa viac, ako za tú cenu očakávate. A čo je najdôležitejšie? Poteší sa i vaša frajerka, či lenivý priateľ, ak ich dostane ako darček. Trebárs ak začne len počítaním krokov počas dňa a kontrolou svojho pulzu pri vybehnutí na 3. poschodie v paneláku. I to je spôsob ako začať so športom. ID.LIFE sú na to vhodné. A paráááádne vyzerajú na ruke. 😉

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *