Výživa pre cyklistov SiS – energetické gély, nápoje, tyčinky a elektrolyty | Recenzia

Výživa pre cyklistov a doplnky výživy pre cyklistov SiS

Výživa pre cyklistov alebo doplnky výživy pre cyklistov vo forme energetických gélov, nápojov, tyčiniek, až po iontové a hydratačné nápoje s vysokým podielom minerálnych látok pre udržiavanie optimálnej hladiny elektrolytov sa stali neodmysliteľnou súčasťou výživy nielen u profesionálnych cyklistov, ale aj u bežných hobby jazdcov. V tomto článku sa podrobnejšie pozrieme na doplnky výživy pre cyklistov od britskej značky SiS, ktorých používanie poľahky posunie váš tréning a výkonnosť na ďalšiu úroveň.

Výživa pre cyklistov od značky SiS

Britská značka SiS (celým menom Science In Sport) ponúka svoje doplnky výživy pre cyklistov a ďalších športovcov vo viac ako 100 krajinách sveta už takmer 30 rokov. Dôkazom kvality značky SiS a jej športovej výživy je aj to, že sponzorujú svetových olympijských športovcov, cyklistický tím INEOS a futbalový klub Manchester United. Značka bola založená v roku 1992 profesionálnym cyklistom, takže SiS nie je žiadnym nováčikom na trhu, je to overená značka, na ktorej výrobky sa dá spoľahnúť. Ale poďme si konkrétnejšie predstaviť vybrané doplnky výživy pre športovcov.

SiS GO Isotonic Energy Gel, 60 ml (izotonický gél)

Výživa pre cyklistov SiS GO Isotonic Energy Gel
Výživa pre cyklistov SiS GO Isotonic Energy Gel v rôznych príchutiach.

SiS GO Isotonic Energy Gel je prvý izotonický gél, s ktorým značka SiS prišla na trh ako prvá, čo znamená, že s týmito doplnkami výživy majú bohaté skúsenosti. Tento izotonický gél je jednoducho stráviteľný, nie je ho potrebné zapíjať vodou a hlavne doplňuje potrebné sacharidy do svalov, ktoré cyklista alebo športovec spálil počas výkonu bez pocitu plnosti. Výživa pre cyklistov SiS GO Isotonic Energy Gel vyniká svojou prírodnou chuťou a naozaj pestrým a bohatým výberom príchute. Objem jedného balenia je 60ml a maximálne odporúčané dávkovanie sú 3 gély po dobu 60 min. denne. Izotonický gél má kompaktnú veľkosť a zmestí sa naozaj do každého vrecka, čo je veľké plus pre cyklistov ako som ja, ktorý preferujú minimalistické balenie počas výjazdu, bez zbytočných ruksakov, ľadviniek a pod..

Prečo tieto izotonické gély používam ja a prečo by ste mohli začať aj vy? 

Keďže tieto gély dopĺňajú energiu, tak v sedle bicykla môžete stráviť dlhší čas. Nebude to pre vás nudný výjazd, pri ktorom bez energie šliapete do pedálov, aby ste už došli domov a celkovo budete mať z výjazdu úplne iný pocit. A o to hlavne v cyklistike ide – ako si užiť jazdu. V skratke izotonický gél SiS GO Isotonic Energy Gel sa zmestí do cyklistického dresu, kraťasov a máte zabezpečenú energiu počas celého výjazdu alebo pretekov. Tieto gély sa odporúčajú kombinovať spoločne s nápojmi SiS GO Electrolyte, ku ktorému sa dostaneme v článku nižšie. Na záver by som tieto izotonické gély chcel odporučiť každému z vás, pre ich skvelú chuť. U mňa je favoritom jablková príchuť, ale každý si určite nájde tú svoju. To podstatné ale je, že niekoľko minút po jeho konzumácii naozaj pocítite doplnenú energiu, čo sa prejaví zvýšenou chuťou pokračovať v cyklotúre.

SiS GO energy bar (vysoko energetická sacharidová tyčinka)

Vysoko energetická sacharidová tyčinka SiS GO energy bar je energetický doplnok vhodný aj pre vegetariánov a opäť s širokým výberom príchute. Táto energetická tyčinka je veľmi podobná energetickému gélu SiS GO Isotonic Energy Gel a myslím si, že je to podľa výberu užívateľa, čo mu bude viac vyhovovať na konzumáciu. Gély sú ľahšie stráviteľné a tyčinky viac zasýtia počas výkonu. Osobne preferujem gély, ktoré kombinujem s ovocím, ako napr. banán, ale je veľmi dôležité, aby si to každý užívateľ sám vyskúšal a prišiel na to, čo mu bude viac vyhovovať, keďže každý sme trochu ”iný” a máme rozdielne preferencie.

SiS Rego Rapid Recovery (regeneračný nápoj)

Regeneračný nápoj pre cyklistov SiS Rego Rapid Recovery
Regeneračný nápoj pre cyklistov SiS Rego Rapid Recovery na podporu rýchleho zotavenia.

Regeneračný nápoj pre cyklistov SiS Rego Rapid Recovery vo forme prášku je ďalšou neodmysliteľnou súčasťou športovca, ktorý to s tréningom myslí vážne. SiS Rego Rapid Recovery obsahuje látky, ktoré vaše telo potrebuje po ťažkých aktivitách, napr. po dlhom a namáhavom výjazde a to hlavne do 30 min. po skončení aktivity, kedy je telo „špongiovité“ a potrebuje doplniť živiny, ktoré spálilo. Regeneračný nápoj obsahuje látky, ktoré pomáhajú telu výrazne rýchlejšie zregenerovať, ale nemôžete očakávať rýchlu regeneráciu do pár minút. Regenerácia závisí od obtiažnosti tréningu/výjazdu, ale netreba zabúdať, že telo potrebuje prirodzenú regeneráciu a SiS Rego Rapid Recovery sa vám pomáha rýchlejšie zregenerovať. 

SiS Rego by som si určite so sebou vzal na výlet, kde by sme každý deň nazbierali slušné kilometre a výškové metre, a aby som si to užil, doplnil by som to malými gélmi SiS GO Isotonic Energy Gel. Regeneračný nápoj SiS Rego Rapid Recovery je v práškovej forme, ale vo vode sa nerozpustí rýchlo, preto odporúčam si nápoj vopred vymixovať s ponorným mixérom. Vybrať si môžete z rôznych príchutí a veľkostí balenia od 500g – 1600g.

SiS GO Electrolyte (energetický nápoj s obsahom elektrolytov a rýchlo stráviteľných sacharidov)

Energetický nápoj pre cyklistov SiS GO Electrolyte
Energetický nápoj pre cyklistov s obsahom elektrolytov a rýchlo stráviteľných sacharidov SiS GO Electrolyte.

Môj najobľúbenejší energetický nápoj pre cyklistov je SiS GO Electrolyte práve pre jeho chuť, ktorá je naozaj skvelá a každý kto ho vyskúšal určite potvrdí, že je to naozaj tak. Hlavnou úlohou energetického nápoja SiS GO Electrolyte v práškovej forme je podpora výkonu a hydratácia športovca. Je to sacharidový elektrolytický nápoj s vysokým obsahom potrebných sacharidov a elektrolytov ako napr. sodík, ktoré sú nutné k správnej hydratácii. 

Ale prečo používam práve SiS GO Electrolyte? 

Primárne je to kvôli chuti, ktorá je sladšia a počas týchto letných dní príjemne dodá energiu. Nápoj je rýchlostráviteľný, takže sa zbavíte pocitu plnosti a ”ťažkého brucha”, pri ktorom je športový výkon obmedzovaný a nepríjemný. Častou príčinou únavy počas výkonu športovcov je nedostatočná hydratácia a minimálny príjem sacharidov, ktoré je naozaj potrebné pravidelne dopĺňať. Výživa pre cyklistov SiS GO Electrolyte predstavuje ideálne množstvo týchto látok v jednom nápoji a spoločne s gélmi SiS GO Isotonic sa počas výjazdu alebo tréningu budete cítiť plný energie.

SiS Whey Protein (výživa pre cyklistov z kvalitného srvátkového proteínového koncentrátu)

Proteínová výživa pre cyklistov SiS Whey Protein
Kvalitná proteínová výživa pre cyklistov SiS Whey Protein z kvalitného srvátkového proteínového koncentrátu.

Výživa pre cyklistov SiS Whey Protein je proteínovy koncentrát ľahko stráviteľného srvátkového proteínu s vysokým obsahom aminokyselín podporujúcich rast a udržiavanie svalovej hmoty. SiS Whey Protein je skvelým spoločníkom každého cyklistu, ktorý sa nielen počas zimnej prípravy venuje posilňovaniu. Asi mi dá každý za pravdu, že dať si kvalitný a chutný proteín po posilňovni je nepísaným pravidlom, čo SiS určite spĺňa, pretože rovnako, ako ostatné doplnky od SiS, tak aj tento vyniká v konkurencii svojou skvelou chuťou. 

Táto výživa pre cyklistov je vyrobená v práškovej forme a obsahuje vysokokvalitný srvátkový proteín, ktorý je rýchlo a ľahko stráviteľný. Výrazne podporuje rast a udržanie svalovej hmoty a výrobca nám dáva opäť najavo, že ich výrobok je kvalitný, keďže tento proteín používajú aj zlatí medailisti už od roku 1992.

Záver

Výživa pre cyklistov značky SiS - gély, nápoje, tyčinky
Výživa pre cyklistov značky SiS vo forme energetických tyčiniek, nápojov, gélov, až po iontové nápoje sú dnes už neodmysliteľnou súčasťou výživy.

Na záver by som to chcel ešte raz celé zhrnúť. Táto výživa pre cyklistov od špičkového britského výrobcu SiS je skvelý doplnok výživy každého športovca (nielen cyklistov), ktorý si myslím, že by mal aspoň v menšom množstve používať každý. Ale treba sa vyvarovať aj opaku – a to jeho nadmernému používaniu. Je naozaj potrebné si uvedomiť, že výživa pre cyklistov má iba dopĺňať pestrú stravu a nesmie sa za ňu zamieňať.

Poďakovanie

Na úplný záver by som sa chcel poďakovať e-shopu Život s bicyklom. Ak vás niektoré doplnky výživy pre cyklistov od výrobcu SiS zaujali, môžete si ich kúpiť aj na e-shope vo vašich obľúbených príchutiach a posunúť tak váš tréning a výkony na ďalší level.

Zvýšiť vašu výkonnosť je jednoduché!

Richard Guth

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *