Gravel plášte Tufo | Objavte čaro gravel cyklistiky s plášťami Tufo

Gravel plášte Tufo

Hrboľaté cesty či neschodné chodníky? Skúste gravel plášte Tufo! Pri zdolávaní náročných cyklotrás na gravel bicykli je nevyhnutné mať správne plášte. Séria Gravel od Tufo je prispôsobená tak, aby poskytovala výnimočný výkon, nekompromisný grip, vynikla v rôznorodom teréne, doručila maximálnu ochranu proti prepichnutiu, prerezaniu či prerazeniu, potešila dlhou životnosťou a vynikajúcou ovládateľnosťou. Gravel plášte Tufo sú skrátka navrhnuté tak, aby vám robili dokonalého spoločníka pri vašich potulkách prírodou, či už na pevnom, uvoľnenom alebo rozbahnenom podklade.

Gravel plášte Tufo verzie “HD” a bez “HD” – rozdiely

Spoločnosť Tufo ponúka rad cyklistických gravel plášťov. Hlavné rozdiely medzi modelmi Tufo gravel plášťov „Thundero HD“, „Speedero HD“, „Swampero HD“ a ich náprotivkami bez „HD“ („Thundero“, „Speedero“, „Swampero“) spočívajú v ich špecifických vlastnostiach a zamýšľanom použití. Rovnako aj vo výkonnosti, životnosti, odolnosti proti prepichnutiu, hmotnosti a celkovej pohodlnosti.

Gravel plášte Tufo verzie “HD” a bez “HD” - rozdiely

Plášte verzie “HD”

Gravel plášte verzie “HD” (Thundero HD, Speedero HD, Swampero HD) ponúkajú využitie vyšších prevádzkových tlakov pre účinnejšie odvaľovanie plášťov na pevnejších a hladších povrchoch. Zároveň disponujú pevnejšou konštrukciou, čo ocenia hlavne jazdci jazdiaci v náročnom teréne, pre znížené riziko prepichnutia alebo prerezania plášťov na hranách kameňov alebo iných ostrých výčnelkoch. Vďaka zosilnenej konštrukcii sú verzie „HD“ mierne ťažšie, ako ich náprotivky bez “HD“. Najviac tieto gravel plášte ocenia tí, ktorí trávia viac času jazdami na uvoľnených podkladoch v lesoch alebo na trailoch.

Gravel plášte Tufo Thundero HD, Speedero HD, Swampero HD

Thundero HD

Gravel plášte Tufo Thundero HD sú univerzálne bezdušové plášte pre tých, ktorí nechcú premýšľať, kadiaľ pôjdu. Centrálna časť dezéna je zložená z drobných výčnelkov v tvare kociek, ponúkajúca rýchle a prekvapivo tiché odvaľovanie, zatiaľčo tri bočné rady s väčšími výčnelkami  sa doslova zahryznú do akéhokoľvek povrchu. Solídnu trakciu poskytujú tieto gravel plášte Thundero HDaj na uvoľnenom povrchu a zároveň umožňujú prudké zatáčanie. Široký dezén a odolná pružná vrstva Jubena na bočniciach chránia plášte pred mechanickým poškodením od ostrých kamienkov. Riziko prepichnutia alebo prerazenia minimalizuje aj ochranná kordová vrstva pod behúňom. Konštrukcia plášťa s vysokým TPI (Threads per inch) spolu s mäkkou behúňovou zmesou pohlcuje nerovnosti, čo zabraňuje poskakovaniu pneumatiky na nerovnom povrchu. Gravel plášte Tufo Thundero HD sútiež vyrobené tak, aby mali dlhú životnosť a zaručovali vysoký výkon. Táto verzia HD rozširuje existujúci sortiment gravel plášťov so zameraním na vyššie zaťaženie a prevádzkové tlaky. Modifikovaná konštrukcia plášťov so silnejšími osnovnými vláknami dosahuje teraz vyššiu odolnosť pri zvýšení hmotnosti len o 30 gramov.

Gravel plášte Tufo Thundero HD

Gravel plášte Thundero HD sú skutočným pracovným koňom pre dobrodruhov. Sú navrhnuté pre náročné gravel cesty a ponúkajú vyváženosť odolnosti, ochrany, kontroly a pohodlia.  Agresívny dezén zabezpečuje spoľahlivú trakciu a umožní vám sebavedomo prekonávať kamenisté a nerovné povrchy. Vychutnajte si vzrušenie z objavovania nových ciest vďaka citlivému ovládaniu a robustnej konštrukcii pneumatík Thundero.

Thundero HD sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

Speedero HD

Nezáleží na tom, či jazdíte po asfalte, dlažbe, lesných cestách, piesku, tráve alebo štrku. Bezdušové gravel plášte Tufo Speedero HD sú vyrobené pre rýchlosť. Poskytujú nekompromisnú akceleráciu a nízky valivý odpor s dostatočným gripom aj pri vyberaní zákrut. Bočnice chránené odolnou a pružnou vrstvou Jubena a široký dezén chránia plášte pred poškodením kameňmi. Kordová vrstva pod behúňom chráni a minimalizuje riziko prepichnutia alebo prerezania a prispieva k celkovej spoľahlivosti plášťov. Konštrukcia gravel plášťov Speedero HD s vysokým TPI (Threads per inch) spolu s mäkkou dezénovou zmesou pohlcuje akékoľvek povrchové nerovnosti, čo zabraňuje natriasaniu a prenášaniu otrasov na jazdca. Plášte taktiež ponúkajú dlhú životnosť a vysoký výkon. Verzia gravel plášťov HD rozširuje existujúci sortiment pneumatík, ale so zameraním na možnosť vyššieho zaťaženia a použitia vyšších prevádzkových tlakov. Upravená konštrukcia plášťov so silnejšími osnovnými vláknami dosahuje teraz lepšiu odolnosť pri zvýšení hmotnosti len o 30 gramov.

Gravel plášte Tufo Speedero HD

Ak sú vašimi prioritami rýchlosť a výkon, pneumatika Gravel Speedero HD je vynikajúcou voľbou. Optimalizovaný behúň zabezpečuje minimálny odpor, vďaka čomu je jazda vysokou rýchlosťou plynulejšia. Označenie „HD“ pri tomto modele zase hovorí, že gravel plášte Tufo Speedero HD súvyrobené aj s ohľadom na vysokú odolnosť, čo z nich robí dobrú voľbu pre posúvanie svojich osobných limitov na zmiešaných povrchoch.

Tufo Speedero HD sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

Swampero HD

Obávate sa počasia? Skvelé bezdušové gravel plášteTufo Swampero HD sú pripravené aj pre jazdu v najnáročnejších podmienkach. Šípový dezén gravel plášťov Swampero HD s prekrývajúcimi sa stredovými výčnelkami zaručuje rýchle odvaľovanie, výnimočný grip a samočistiace vlastnosti. Prekryté bočnice plášťov odolnou pružnou vrstvou Jubena a široký dezén chránia pneumatiky pred poškodením kameňmi alebo inými ostrými predmetmi. Kordová vrstva pod behúňom zase minimalizuje riziko prepichnutia, prerezania či prerazenia a prispieva k celkovej spoľahlivosti gravel plášťov. Konštrukcia plášťov s vysokým TPI (Threads per inch) spolu s mäkkou behúňovou zmesou sa starajú o účinné pohlcovanie nerovnosti a tým sa starajú o hladký chod bicykla na nerovnom povrchu. Tieto bezdušové gravel plášte sú tiež vyrobené pre dlhú životnosť. Verzia HD tak rozširuje existujúci sortiment gravelových plášťov so zameraním na vyššie zaťaženie a prevádzkový tlak. Modifikovaná konštrukcia so silnejšími osnovnými vláknami dosahuje vyššiu odolnosť pri zvýšení hmotnosti len o 30 gramov.

Gravel plášte Tufo Swampero HD

Gravel plášte Tufo Swampero HD sú určené pre tých, ktorí hľadajú dobrodružnú jazdu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Ich hlboké a široko rozmiestnené výčnelky ponúkajú maximálnu trakciu na uvoľnených podkladoch, v mokrom a blatistom teréne. Ak ste pripravení zdolávať rôznorodé terény, plášte Swampero HD budú pri vašich potulkách zaručene spoľahlivými spoločníkmi.

Tufo Swampero HD sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

Gravel plášte verzie bez “HD”

Gravel plášte Tufo verzie, ktoré nie sú „HD“ (Thundero, Speedero, Swampero), ponúkajú, všetky výhody gravel plášťov verzie “HD”, len bez možnosti využitia vyšších prevádzkových tlakov a náročnejšieho zaťaženia pre chýbajúcu modifikovanú konštrukciu plášťov so silnejšími osnovnými vláknami. Tieto štandardné verzie však stále ponúkajú dobrú odolnosť proti prepichnutiu, prerazeniu, či prerezaniu a slušný komfort. Ich výhodou ľahšej konštrukcie je menší valivý odpor, rýchlejšia akcelerácia a vyšší výkon. Tieto verzie plášťov ocenia prevažne jazdci preferujúci asfaltové komunikácie alebo ujazdené lesné, poľné či lúčne cesty. 

Gravel plášte Tufo Thundero, Speedero, Swampero

Thundero

Gravel plášte Tufo Thundero pripravené aj na bezdušové použitiepatria medzi všestranné plášte pre tých, ktorí nechcú príliš premýšľať kam sa vydať. Thundero zvládne všetko. Rovnako ako vyšší a odolnejší model gravel plášťov Thundero HD je určený pre náročné jazdy rôznorodým terénom. Stredová časť dezéna tvorená drobnými štvorcovými výčnelkami ponúka prekvapivo tiché a rýchle odvaľovanie. Tri bočné rady väčších výčnelkov sa zase starajú o spoľahlivú trakciu pri naklápaní počas prejazdov zákrutami. Široký dezén a pružná odolná vrstva Jubena na bočniciach ponúka ochranu plášťov pred poškodením od ostrých hrán kameňov. Ochranná kordová vrstva pod behúňom zase minimalizuje riziko prepichnutia, prerezania či prerazenia plášťov. Konštrukcia kostry s vysokým obsahom jemných vlákien v kombinácii s mäkšou dezénovou zmesou sa starajú o tlmenie a pohlcovanie povrchových nerovností. Gravel plášte Tufo Thundero ponúkajú dlhú životnosť a vysoký výkon. 

Gravel plášte Tufo Thundero

Všestranné bezdušové gravel plášte Thundero ponúkajú rovnováhu medzi rýchlosťou a odolnosťou, čo z nich robí ideálneho spoločníka na každodenné či víkendové výjazdy. Ich všestranný dezén zabezpečuje spoľahlivú priľnavosť na uvoľnenom podklade aj na vozovke, čo umožňuje plynulé prechody medzi rôznymi povrchmi. S plášťami Thundero môžete objavovať nové zákutia bez toho, aby ste museli robiť kompromisy v oblasti výkonu.

Bezdušové gravel plášte Tufo Thundero sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

Speedero

Nezáleží či jazdíte po hladkých asfaltových komunikáciach alebo lesných, poľných či lúčnych cestách s uvoľneným podkladom. Gravel plášte Tufo Speedero sú vyrobené pre rýchlosť. Pripravené aj na bezdušové použitie poskytujú nekompromisnú akceleráciu za minimálneho valivého odporu, s dostatočným gripom aj pri prechodoch zákrutami. Široký dezén gravel plášťov a bočnicová odolná vrstva Jubena chránia plášte pred prerezaním o ostré hrany kameňov. Prepichnutie, prerezanie alebo prerazenie minimalizuje aj ochranná kordová vrstva pod behúňom plášťov. Použitý vysoký obsah jemných vlákien v konštrukcii kostry v kombinácii s mäkkou dezénovou zmesou účinne pohlcuje akékoľvek nerovnosti povrchu.

Gravel plášte Tufo Speedero

Bezdušové gravel plášte Tufo Thundero sú navrhnuté s dôrazom na výkon a rýchlosť. Ideálne pre jazdcov, ktorí radi zdolávajú dlhé vzdialenosti v rôznorodom teréne. Ich hladší dezén znižuje valivý odpor na štrkových cestách aj spevnených cestách, čo vám umožní udržať si dynamiku a vychutnávať si plynulú jazdu.

Plášte Tufo Thundero sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

Swampero

Už sa nepotrebujete obávať počasia. Skvelé gravel plášte Tufo Swampero sú navrhnuté aj pre jazdy v tých najnáročnejších podmienkach. Šípový dezén plášťov so stredovými za sebou prekrývajúcimi sa výčnelkami zaručujú rýchle odvaľovanie, výnimočnú trakciu pri naklápaní v zákrutách a samočistenie od blata. Bočnice plášťov Swampero prekrýva odolná a pružná vrstva Jubena a spolu so širokým dezénom poskytujú účinnú ochranu pred poškodením od ostrých hrán kameňov. Kordová vrstva pod behúňom zase minimalizuje riziko prepichnutia, prerazenia alebo prerezania, čím prispieva k celkovej spoľahlivosti týchto bezdušových gravel plášťov Tufo Swampero. Konštrukcia samotnej stavby plášťov disponuje vysokým počtom jemných vlákien a spolu s mäkkou behúňovou zmesou zabezpečujú účinné pohlcovanie nerovnosti povrchu. Plášte Swampero ponúkajú dlhú životnosť a vysoký výkon.

Gravel plášte Tufo Swampero

Gravel plášte Tufo Swampero vynikajú predovšetkým pri zdolávaní nerovných a náročných ciest. Ich agresívny dezén ponúka výnimočný grip, stabilitu a kontrolu na  uvoľnenom či bahnitom povrchu. Či vás už čakajú strmé stúpania alebo technické zjazdy, bezdušové plášte Swampero vám zaručia pre ich zdolávanie potrebnú istotu.

Bezdušové gravel plášte Tufo Swampero sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

Záver

Súhrnne možno povedať, že varianty Tufo pláštov s „HD“ vďaka extra ochrane, odolnosti a pohodlia sú navrhnuté pre náročné terénne dobrodružstvá. Verzie bez označenia „HD“ sa zase zameriavajú na rovnováhu medzi výkonom na hladších a pevnejších povrchoch, prípadne ponúkajú ľahšiu a univerzálnejšiu možnosť na jazdu na zmiešaných povrchoch. Pri výbere medzi týmito modelmi je dobre zvážiť váš štýl jazdy a preferovaný terén, v ktorom sa plánujete pohybovať najčastejšie.

Gravel plášť Thundero - Editors choice
Gravel plášť Tufo Thundero

*****

Zdroj: https://www.tufo.com/en/gravel/

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *