Gravel plášte Panaracer GravelKing | Výnimočné plášte pre cyklotúry prírodou

Gravel plášte - Panaracer GravelKing, SS, SK, AC a EXT

Keďže sa nám v kamennom obchode v Leviciach aj E-shope v poslednom období zvýšil dopyt po plášťoch na gravel bicykle, tak som sa rozhodol pridať k článku Plášte na gravel Maxxis | Cestné, Dirt Road/Gravel spred troch týždňov aj tento nový. A to predstavením vysoko kvalitných gravel plášťov zo série GraveKing od značky Panaracer. Panaracer je japonská spoločnosť, ktorá vyvíja a vyrába viac ako 90 % všetkých predávaných plášťov vo vlastnej továrni v Japonsku. Fanúšikovia gravel cyklistiky si majú možnosť vybrať z piatich rozličných dezénov vhodných od jázd po asfalte, až po cyklotúry v divokej prírode. Dodávajú sa v širokej škále šírok od 26 mm až po 54 mm a s rôznorodými kombináciami ochrany proti prepichnutiu, prerezaniu, prerazeniu či opotrebovaniu. Okrem toho spoločnosť Panaracer ponúka každý rok odlišnú limitovanú edíciu plášťov rozmanitých farieb a kombinácií. Okrem klasickej čiernej a čierno-hnedej, ktoré sú dostupné po celý rok, môže ísť o farby alebo kombinácie farieb plášťov napr. tyrkysovo-modrá, oranžová, zelená či slonovinová. Ich farebnú dostupnosť pre rok 2023 si viete zistiť na stránke Gravel plášte Panaracer. Poďme si teraz podrobnejšie predstaviť gravel plášte Panaracer GraveKing.

Farebné gravel plášte - Panaracer GravelKing

Päť pozoruhodných vzorov dezénu GravelKing

Pre gravel entuziastov vyvinula spoločnosť Panaracer radu plášťov ako napríklad GravelKing, GravelKing SS, GravelKing SK, GravelKing AC a GravelKing EXT, pričom každá z nich je vhodná do špecifických podmienok. Spomedzi nich si dokáže každý cyklista vybrať najvhodnejší model pre jazdy na asfaltových podkladoch, až po jazdy v extrémnych podmienkach na uvoľnenom či podmočenom podklade.

Dezény gravel plášťov GravelKing, SS, SK, AC, EXT

Gravel plášte GravelKing, SS, SK, AC a EXT – stručný popis

GravelKing – ponúka rýchly jemne vrúbkovaný dezén pre pohodlné jazdy na cestách, ako aj jazdy po ujazdených poľných a lesných cestách a po ľahkom štrku.

GravelKing SS – dezén s hlbšou vzorkou ako GravelKing, orientovaný na jazdcov, ktorí chcú podávať výkon na asfalte aj na poľných, lúčnych a lesných cestách.

GravelKing SK – polodrážkový dezén ponúkajúci väčší grip a kontrolu v náročnejšom teréne. Je vynikajúci na jazdy po nerovných lesných a poľných cestách.

GravelKing AC – navrhnutý s dlhými vertikálnymi výčnelkami s nízkym profilom, ktoré zabezpečujú ľahké odstraňovanie blata a zároveň si zachovávajú nízky valivý odpor a trakciu. Plášť pre použitie v každom teréne a všetky podmienky.

GravelKing EXT – predstavuje extrémne účelový dezén pre jazdy po uvoľnených podkladoch, vhodný aj do rozbahnených podmienok. Skrátka, tento dezén vám dá istotu z jazdy a udrží vás v pohybe aj v najextrémnejšom teréne.

Inovatívne technológie proti prepichnutiu a opotrebovaniu

Panaracer použil v rade plášťov zo serie GravelKing niekoľko inovatívnych technológií, ktoré zvyšujú ich odolnosť proti prepichnutiu, prerezaniu, a opotrebovaniu, zároveň ponúkajú extra trakciu a celkový zvýšený výkon pri jazdách a prechodoch rôznymi terénmi. Medzi nich patria technológie ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing, ProTite Shield Plus a AX-Alpha Cord.

Panaracer GravelKing - technológie proti prepichnutiu

ZSG (Zero Slip Grip) je prémiová zmes tvorená mäkšou zmesou prekrytou zvonku tvrdšou zmesou, čo zaručuje maximálnu trakciu na suchom aj mokrom povrchu. Táto zmes poskytuje veľmi nízky valivý odpor, dlhú životnosť a vynikajúce jazdné vlastnosti.

AX-Alpha Cord (Advanced Alpha Extra Cord) je ďalším pozoruhodným aspektom týchto pneumatík.Táto technológia využíva vysokú hustotu votkaných vlákien do plášťa, čo zvyšuje ich flexibilitu, odolnosť proti prerezaniu, oderu a defektom. Vďaka tomu sú tieto plášte vhodné na dobrodružné dlhé cyklovýlety.

Anti-Flat Casing (AFC) táto ochranná vrstva pridáva ďalšiu bariéru po celej ploche plášťa proti prepichnutiu a prerezaniu. Účinne znižuje riziko poškodenia plášťa ostrými kameňmi, prepichnutie tŕňmi a inými úlomkami, ktoré sa bežne vyskytujú na štrkových cestách. 

ProTite Shield Plus: predstavuje extra výstuž u pätky a pásik odolný proti prepichnutiu, umiestnený pod behúňom. To zabezpečuje dodatočnú ochranu  najzraniteľnejších častí plášťa.

Celkovo plášte Panaracer GravelKing technológie využívajú pre optimalizovanie dezénov kombinácie prémiových zmesí, ktoré vyvažujú trakciu, stabilitu a nízky valivý odpor. Zosilnenie plášťov a premyslené vzorky dezénov zase poskytujú cyklistom jazdiacim po rozmanitých podkladoch, v rozmanitom teréne a poveternostných podmienkach spoľahlivý výkon, vynikajúcu odolnosť voči prepichnutiu a istotu pri ovládaní.

Gravel plášte GravelKing – modely podľa určenia

Gravel plášte – Panaracer GravelKing / Cesta a ľahký gravel

Gravel plášte Panaracer GravelKing ponúkajú jemne vrúbkovaný dezén vhodný pre pohodlné jazdy na ceste a po ujazdených poľných, lúčnych a lesných cestách. Plášte sú vhodné pre všetkých cyklistov, ktorí si chcú rozšíriť svoje cyklistické obzory. To zahŕňa aj cesty, ktoré nemusia byť už vhodné pre cestné bicykle, čo plášte Panaracer GravelKing prekleňujú. GravelKing Plus, najodolnejšia verzia radu “GravelKing“ je dokonca vybavená ešte vyššou odolnosťou proti prepichnutiu a prerazeniu vďaka použitej ochrane ProTite Shield Plus. Tá poskytuje maximálnu ochranu v najzraniteľnejšej oblasti okolo pätky plášťa a pásik umiestnený pod behúňom dodáva ešte extra ochranu proti prepichnutiu. Zmes ZSG Natural Compound zase ponúka veľmi nízky valivý odpor, zvýšenú odolnosť proti opotrebeniu, dlhú životnosť a vynikajúce jazdné vlastnosti.

Gravel plášte na bicykel Panaracer GravelKing

Čo ponúkajú plášte na gravel bicykle GravelKing?

Vynikajúca priľnavosť a kontrola

Plášte Panaracer GraveKing poskytujú výnimočnú priľnavosť na hrboľatých a hladkých asfaltových cestách a chodníkoch. Sú známe svojou ľahkosťou, rýchlosťou a širokou škálou rozmerov. Rovnako aj vynikajúcim komfortom hlavne na cestách, ktoré nemusia byť už vhodné pre bežné cestné plášte na bicykel. Ich trakcia však nemusí byť dostatočná v blatistých podmienkach a použitie širokého rozmeru zas nemusí vyhovovať niektorým rámom bicyklov.

Ochrana proti opotrebeniu a prepichnutiu

Plášte GraveKing ponúkajú ako všetky plášte zo serie Panaracer GraveKing vylepšenú odolnosť proti opotrebeniu, prepichnutiu a prerazeniu. Technológia ZSG Natural Compound zabezpečuje nízky valivý odpor a zvýšenú odolnosť proti opotrebeniu. ProTite Shield Plus zabezpečuje maximálnu ochranu v najzraniteľnejších častiach plášťa a AX-Alpha Cord (Advanced Alpha Extra Cord) zvýšenú flexibilitu, odolnosť proti prerezaniu, oderu a defektom. 

Jedinečné farebné možnosti

Panaracer GraveKing je k dispozícii v rôznych farebných kombináciách – v základných čiernej, čiernohnedej, ku ktorým Panaracer dopĺňa každoročne špeciálne farebné edície, vyrábané iba tom-ktorom roku. A tak sú plášte Gravelking v ponuke aj vo výraznej modrej, zelenej, slonovinovej a ďalších farbách. To ponúka rozmanitosť pre jazdcov pre lepšie farebné prispôsobenie estetickému vzhľadu bicykla.

Všestrannosť a dynamickosť

GraveKing je všestranný, či už jazdíte po starých vytlčených asfaltových cestách alebo po hladkých chodníkoch. Tento plášť je k dispozícii v Tubeless Ready (TR) variante a vyniká aj širokým výberom rozmerov od 26 mm až po 43 mm, aby vyhovoval rôznym preferenciám jazdcov a bicyklov.

Detaily produktu Panaracer GravelKing

Technológie (podľa výberu plášťa): ZSG Natural Compound, ProTite Shield Plus, AX-Alpha Cord, Tubeless Ready

Kategória: Gravel
Odporúčané použitie: Hrboľaté a hladké cesty
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso
Veľkosti plášťov: V šírkach od 26 mm až do 43 mm

Gravel plášte – Panaracer GravelKing SS / Rýchlosť po ceste aj štrku

Gravel plášte Panaracer GravelKing SS a GravelKing SS Plus ponúkajú zmiešaný dezén s hlbšou vzorkou ako GravelKing, orientovanú na jazdcov, ktorí chcú podávať výkon na asfalte aj na poľných, lúčnych a lesných cestách. Sú novou generáciou plášťov postavených na základe úspechu plášťov Gravelking a Gravelking SK. Plášte GravelKing SS a SS Plus boli navrhnuté do suchších podmienok, sú pripravené na súťaže ako rýchlo sa odvaľujúce pneumatiky. Inými slovami, GravelKing SS boli vytvorené pre tých jazdcov, ktorí chcú jazdiť rýchlo a zároveň si zachovať skvelú trakciu pri naklápaní v zákrutách, či pri stúpaní do svahov.

Gravel plášte na bicykel Panaracer GravelKing SS

Pneumatiky GravelKing SS majú úplne nový dezén. Stred pozostáva z hladšieho, diamantového vzoru s agresívnejšími bočnými výstupkami. Tento dezén umožňuje jazdcovi udržať kontrolu nad bicyklom počas prechodov zákrutami bez straty rýchlosti.

Gravel plášte Gravelking SS obsahujú pružný plášť s hustotou vlákien kordu 120 TPI, s nylonovým pásom odolným proti prepichnutiu a patentovanou zmesou ZSG (Zero Slip Grip) spoločnosti Panaracer. 

Plášte GravelKing SS Plus využívajú rovnakú konštrukciu ako plášte SS, ale sú ešte odolnejšie od plášťov GravelKing SS. Sú obohatené o vrstvu ProTite, ktorá ponúka dodatočnú extra ochranu proti prerazeniu behúňa a bočnice na mimoriadne náročných tratiach alebo jazdách po uvoľnených povrchoch s ostrými kameňmi.

Čo ponúkajú plášte na gravel bicykle GravelKing SS?

Jedinečný dezén pre vynikajúci výkon

Pneumatika GravelKing SS má jedinečný dezén zložený z hladšieho, diamantového stredu v kombinácii s agresívnejšími bočnými výstupkami. Tento dizajn uľahčuje udržiavanie rýchlosti aj v zákrutách a kontrolu počas prechodov po uvoľnených podkladoch.

Výnimočná odolnosť

Vďaka odolnému plášťu s hustotou vlákien kordu 120 TPI a nylonovému pásu odolnému proti prepichnutiu je gravel plášť GravelKing SS skonštruovaný tak, aby odolal náročným podmienkam a zároveň ponúkal výkon na dlhé vzdialenosti.

Pokročilý grip pre optimálne ovládanie

Plášť GravelKing SS, vybavený patentovanou prírodnou zmesou ZSG (Zero Slip Grip) spoločnosti Panaracer, poskytuje vynikajúcu priľnavosť k povrchu, čo jazdcom umožňuje istú jazdu aj na poľných a lesných cestách s pevným podkladom.

Detaily produktu Panaracer GravelKing SS

Technológie (podľa výberu plášťa): ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing, ProTite Shield Plus, AX-Alpha Cord, Tubeless Ready

Kategória: Gravel
Odporúčané použitie: Suchšie podmienky, súťaže
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso
Veľkosti plášťov: V šírkach od 28 mm až do 48 mm

Gravel plášte – Panaracer GravelKing SK / Väčší záber a drsnejší terén

Gravel plášte Panaracer GravelKing SK ponúkajú polodrážkový dezén tam, kde naozaj potrebujete väčší záber a kontrolu nad bicyklom v drsnejšom teréne. Sú navrhnuté pre jazdy na uvoľnených podkladoch ako je štrk, hlina alebo pre nerovné lesné, poľné a lúčne cesty. Nezľaknú sa však ani blata. Plášte na gravel bicykel GravelKing SK sú ideálnou voľbou, keď nechcete riešiť či je sucho, mokro alebo kade ísť. Ide o plášte, ktoré sú svojim dezénom agresívnejšie ako Panaracer GravelKing.

Gravel plášte na bicykel Panaracer GravelKing SK

Zmes prírodnej gumy ZSG s nízkym valivým odporom a zvýšenou odolnosťou proti opotrebovaniu, ochrana proti prepichnutiu a prerazeniu a technológia AX-Alphacord pre pružnosť, ľahkosť a zvýšenú odolnosť proti prepichnutiu robia z Gravelking SK pneumatiku, ktorá sa hodí kamkoľvek. Panaracer však ponúka ešte odolnejšiu verziu z rady „GravelKing SK” proti opotrebovaniu a mechanickému poškodeniu a tou sú plášte s označením GravelKing SK Plus.

Gravel plášte Panaracer GravelKing SK sú ideálne ako tréningové pneumatiky s dlhou životnosťou, vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami a sú dostupné aj v bezdušovej verzii (Tubeless Ready).

Čo ponúkajú plášte na gravel bicykle GravelKing SK?

Bezkonkurenčne odolná konštrukcia

Použité technológie ZSG Natural Compound, ProTite Shield Plus a AX-Alpha Cord robia z plášťov GravelKing SK odolnú pneumatiku voči prepichnutiu, ktorá zvládne dlhé kilometre v náročnom teréne. Tieto gravel plášte ocenia všetci seriózni cyklisti.

Dezén pre vynikajúci grip

Gravel plášte GravelKing SK sa vyznačujú radom tesne rozmiestnených, malých a rovnomerne rozložených výčnelkov po povrchu pneumatiky. Tie poskytujú zvýšenú trakciu a stabilitu na uvoľnenom a dokonca aj v ľahko premočenom podklade. Zároveň však poskytujú nízky valivý odpor na spevnenom povrchu, vďaka čomu sú gravel plášte GravelKing SK vhodné na dobrodružstvá v zmiešanom teréne. Skratka „SK“ v názve znamená „Small Knobs”, čo odráža jedinečnosť tohoto dezénu plášťa.

Výber z veľkého rozsahu šírok plášťov

Bez ohľadu na rozmery vášho súčasného gravel bicykla alebo terénu, ktorý sa chystáte zdolávať, vybrať si viete z rozličných šírok plášťov GravelKing SK od 26 mm až do 54 mm.

Kvalita a cenová dostupnosť

Plášte Panaracer GravelKing SK majú napriek svojim vynikajúcim prednostiam v oblasti výkonu a vlastnostiam ochrany proti opotrebovaniu a prepichnutiu konkurencieschopnú cenu.

Detaily produktu Panaracer GravelKing SK

Technológie (podľa výberu plášťa): ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing, ProTite Shield Plus, AX-Alpha Cord, Tubeless Ready

Kategória: Gravel
Odporúčané použitie: Uvoľnený podklad, blato
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso
Veľkosti plášťov: V šírkach od 26 mm až do 54 mm vrátane šírky 2.10”

Gravel plášte – Panaracer GravelKing AC / Všetky podmienky

Gravel plášte Panaracer GravelKing AC sú postavené na rovnakom koncepte ako modely Panaracer Gravelking a Gravelking SK. Zdielajú rovnaké technológie ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing a AX-Alpha Cord čo robia z plášťov GravelKing AC veľmi odolnú pneumatiku voči prepichnutiu, prerezaniu, či prerazeniu.

Gravel plášte na bicykel Panaracer GravelKing AC

Panaracer GravelKing AC (All Conditions) je všestranný plášť určený na použitie v každom teréne, takže sa skvele hodí pre cyklistov, ktorí radi objavujú prírodu aj mimo vyšliapaných ciest. Tieto plášte skrátka zodpovedajú svojmu názvu, obdivuhodne slúžia na pevných aj nerovných cestách a zároveň poskytujú pohodlnú jazdu vo všetkých podmienkach od štrku a blata, až po ešte drsnejší terén.

Na prvý pohľad sa môžu zdať známe, pretože majú profil dezénu veľmi podobný, ak nie identický, ako staršie plášte GravelKing Mud. Dezén pneumatík Panaracer GravelKing AC je špeciálne navrhnutý, aby poskytoval optimálny výkon v rôznych podmienkach. Jeho dlhé vertikálne výbežky dostatočne od seba vzdialené sa účinne starajú o odstraňovanie nánosov blata pri zachovaní ideálnej rovnováhy valivého odporu a priľnavosti.

Čo ponúkajú plášte na gravel bicykle GravelKing AC?

Najmodernejšia technológia

Plášte GravelKing AC využívajú spoľahlivé technológie z radu Panaracer GravelKing, ktoré sa vyznačujú vylepšenou zmesou ZSG (Zero Slip Grip) pre nízky valivý odpor a lepšiu odolnosť proti opotrebovaniu. Táto zmes v kombinácii s technológiou AX-a (Advanced Extra Alpha) zaručuje vysokú odolnosť voči prepichnutiu, vďaka čomu sú tieto pneumatiky vhodné na dlhodobý tréning.

Cyklistické plášte do každého terénu

Či už ste cyklokrosový pretekár, ktorý dodržiava pravidlá UCI, alebo radi vyhľadávate dobrodružstvá, plášte GravelKing AC je model určený pre všetky podmienky a podklady.  Plášte sú k dispozícii v dvoch šírkach – 33 mm a 35 mm.

Kombinácia výkonu a odolnosti

Plášte Panaracer GravelKing AC ponúkajú optimálnu rovnováhu valivého odporu a priľnavosti vďaka špeciálne skonštruovaným dlhým vertikálnym hrotom a ich nízkoprofilovému dizajnu. Vďaka prírodnej zmesi ZSG (Zero Slip Grip) ponúkajú pneumatiky GravelKing AC zvýšenú odolnosť proti opotrebovaniu, čo z nich robí ideálne tréningové pneumatiky s dlhou životnosťou.

Detaily produktu Panaracer GravelKing AC

Technológie (podľa výberu plášťa): ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing, AX-Alpha Cord, Tubeless Ready

Kategória: Gravel
Odporúčané použitie: Pre všetky podmienky
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso
Veľkosti plášťov: V šírkach od 33 mm až do 35 mm

Gravel plášte – Panaracer GravelKing EXT / Extrémne podmienky

Gravel plášte Panaracer GravelKing EXT a GravelKing EXT Plus predstavujú extrémne účelový dezén vhodný aj do rozbahnených podmienok. Plášte sú postavené na rovnakom koncepte ako modely plášťov Gravelking a Gravelking SK. Obsahujú rovnaké technológie ako ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing, ProTite Shield Plus, AX-Alpha Cord (Advanced Alpha Extra Cord) a Tubeless Ready (TR) plášte, ale sú navyše špeciálne navrhnuté, aby čo najlepšie vynikali na uvoľnených podkladoch a v blatistých alebo rozmočených podmienkach. Ide skrátka o gravel plášť do extrémnych podmienok.

Gravel plášte na bicykel Panaracer GravelKing EXT

GravelKing EXT Plus oproti GravelKing EXT ponúka navyše vylepšenú odolnosť proti prepichnutiu či prerazeniu pri zachovaní vynikajúcej rovnováhy medzi ľahkým pocitom z jazdy a gripom dezéna.

Čo ponúkajú plášte na gravel bicykle GravelKing EXT?

Bezkonkurenčný grip v extrémnych podmienkach

Plášte Panaracer GravelKing EXT sú skratkou pre extrémne podmienky (Extreme Conditions). Tento model plášťov sa môže pochváliť agresívnym dezénom navrhnutým špeciálne pre vynikajúcu trakciu aj v tých najnepriaznivejších podmienkach.

Mimoriadne odolný plášť

Jedinečnou vlastnosťou tohoto plášťa je jeho mimoriadne odolná ochrana proti prepichnutiu alebo prerazeniu. V závislosti od výberu typu GravelKing EXT plášťa sa použité nasledujúce technológie ochrany: ZSG Natural Compound, ProTite Shield Plus a AX-Alpha Cord. To robí z týchto plášťov mimoriadne odolnú pneumatiku vhodnú aj do extrémne náročného terénu.

Rozmery GravelKing EXT

Pneumatiky GravelKing EXT sú k dispozícii v niekoľkých rozmeroch a dvoch farbách bočníc: 700×33C, 700×35C, 700×38C v čiernej a hnedej farbe. Každý variant je skonštruovaný tak, aby vám poskytol čo najlepší zážitok z jazdy a podporil maximálny výkon.

Detaily produktu Panaracer GravelKing EXT

Technológie (podľa výberu plášťa): ZSG Natural Compound, Anti-Flat Casing, ProTite Shield Plus, AX-Alpha Cord, Tubeless Ready

Kategória: Gravel
Odporúčané použitie: Uvoľnený povrch, blato
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso
Veľkosti plášťov: V šírkach od 33 mm až do 38 mm


Panaracer GravelKing, SS, SK, AC a EXT si dokážu poradiť s každou situáciou, podkladom a podmienkami od spevnených ciest az po štrk. Vydajte sa tam, kde ste ešte nikdy neboli. Vynikajúca odolnosť proti prepichnutiu, nízka hmotnosť a nízky valivý odpor robia z pneumatiky GravelKing dokonalý plášť na bezstarostnú jazdu na bicykli kamkoľvek sa vyberiete.

Zdroj: www.panaracer.com/

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *