Trekingové plášte Maxxis | Plášte pre dochádzanie do práce aj cykloturistiku

Trekingové plášte Maxxis

V predošlom článku sme si predstavili Maxxis plášte na BMX | Zmenia váš zážitok z jazdy, a dnes si predstavíme trekingové plášte na bicykel od značky Maxxis, tiež známe ako hybridné alebo univerzálne. Trekingové plášte poskytujú všestrannú voľbu pre každodenné dochádzanie do práce, na dobrodružné cyklovýjazdy po cestách 2 a 3 triedy či ujazdené lesné a poľné cesty, prevažne za suchších podmienok. Niektoré modely Maxxis sú vhodné aj na tréningy, súťaže a pre elektrobicykle. 

Inými slovami, trekingové plášte na bicykel, ktoré vám podrobnejšie predstavím v nižšej časti článku nie sú určené pre zdolávanie členitého, technicky náročného MTB terénu. Na to sú vhodnejšie niektoré z nasledujúcich plášťov spomenutých v článku Najrýchlejšie plášte na horský bicykel XC / Light-Trail alebo pre menej náročný terén Plášte na gravel Maxxis | Cestné, Dirt Road/Gravel.

Prednosťami trekingových alebo univerzálnych plášťov Maxxis sú odolnosť, spoľahlivosť, rýchlosť a efektívna jazda v zmiešanom teréne s pevnejším podkladom. Nízka hmotnosť, minimálny valivý odpor a rôzne druhy ochrany proti prepichnutiu a prerazeniu z nich robia výnimočnú voľbu pre pre každodenné používanie do práce aj pre trekingové cyklovýlety. Skôr než sa ale dostanem k podrobnému popisu jednotlivých trekingových plášťov zn. Maxxis, zodpoviem niekoľko často pýtaných otázok od našich zákazníkov.

Často kladené otázky o trekingových/hybridných plášťoch

Otázka #1: Čím sú plášte Maxxis Overdrive výnimočné?

Plášte Overdrive od spoločnosti Maxxis sú navrhnuté na celoročný trekking v rôznych terénoch a poveternostných podmienkach. Majú hladký drážkovaný dizajn pre zvýšenú priľnavosť za každého počasia a vďaka extra ochrane Aramid sidewall protection sú odolné proti prepichnutiu a prerezaniu.

Otázka #2: Sú plášte Maxxis Roamer vhodné pre elektrobicykle?

Áno, plášte Maxxis Roamer sú špeciálne určené pre e-biky, navrhnuté tak, aby zvládli vyššie priemerné rýchlosti a hmotnosť elektrobicyklov.

Otázka #3: Čím sú plášte Maxxis Re-Fuse výnimočné?

Plášte Maxxis Re-Fuse sú známe svojou trvanlivosťou a odolnosťou proti prepichnutiu, vďaka čomu sú spoľahlivou voľbou pre použitie v rôznych terénoch. Tieto plášte sú vybavené jemným dezénom, ktorý ponúka minimálny valivý odpor a vynikajúcu priľnavosť, čo je ideálne pre jazdu v zmiešanom teréne na pevnejšom podklade.

Otázka #4: Sú pneumatiky Maxxis Velocita vhodné pre trekingové bicykle?

Áno, Maxxis Velocita je univerzálna pneumatika navrhnutá s ohľadom na vysoký výkon. Vďaka vrúbkovanému stredovému dezénu, ktorý na okrajoch prechádza do pilníkového dezénu, je Velocita ideálna pre gravelové alebo trekingové bicykle. Plášte sú tiež vybavené ochranou proti prepichnutiu SilkShield alebo EXO.

Otázka #5: Pre aký druh terénu sú plášte Maxxis Receptor určené?

Plášte Maxxis Receptor sú určené prevažne na hladké povrchy s občasnými nespevnenými cestami. Sú mimoriadne rýchle, pružné a ľahké, čo z nich robí vynikajúcu voľbu na jazdu za suchých podmienok a na dobre spevnených terénnych povrchoch.

Otázka #6: Sú trekingové plášte Maxxis odolné voči prepichnutiu?

Áno, trekingové plášte Maxxis sú navrhnuté tak, aby boli odolné voči prepichnutiu, prerezaniu či prerazeniu. Napríklad plášte Maxxis Re-Fuse aj Maxxis Velocita sú vybavené možnosťami ochrany proti poškodeniu, čo zvyšuje ich odolnosť a zabezpečuje, že jazdci sa môžu púšťať bez obáv do zdolávania rôznych terénov.

Otázka #7: Ako si vybrať správne trekingové plášte Maxxis pre svoje potreby?

Výber správnej trekingovej pneumatiky Maxxis závisí od terénu, v ktorom plánujete jazdiť, a od vašich špecifických jazdných potrieb a zručností. Na jazdu v zmiešanom teréne sú vďaka svojej priľnavosti a odolnosti výbornou voľbou pneumatiky Maxxis Re-Fuse. Plášte Maxxis Velocita s vysoko výkonnou konštrukciou sú ideálne pre gravelové alebo trekingové bicykle. Plášte Maxxis Receptor sú zase ideálne pre jazdcov, ktorí uprednostňujú rýchlosť a pohodlie, pretože sú určené pre prevažne hladké povrchy.

Plášte na gravel – modely podľa určenia

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Overdrive / Mestský, Turistický

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Overdrive sú navrhnuté pre optimálny výkon za každého počasia a pre použitie do rôznych terénov. Plášte Maxxis Overdrive sú vytvorené na každodenné dochádzanie do práce po mestských komunikáciách a zároveň aj na celoročnú cykloturistiku nenáročnými lesnými a lúčnymi cestami. Prednosťou trekingových pláštov Overdrive je, že ponúkajú pozoruhodnú všestrannosť, odolnosť voči opotrebeniu, prepichnutiu a výkon pre každodenné používanie.

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Overdrive - Mestský, Turistický

Čo ponúkajú trekingové plášte na bicykel Maxxis Overdrive?

Bezkonkurenčná trakcia a odolnosť

Plášte Maxxis Overdrive s drážkovaným dezénom zaručujú vynikajúcu priľnavosť k povrchu za všetkých poveternostných podmienok. Jedinečná konštrukcia plášťov s dvojitou zmesou zaručuje rýchle odvaľovanie, zatiaľčo pri naklápaní v zákrutách vynikajúcu trakciu.

Konštrukcia odolná voči prepichnutiu

Trekingové plášte na bicykel Overdrive sú v závislosti od modelu vybavené Aramidovým pásom alebo ochranou SilkShield od pätky k pätke, čo zaručuje vysokú úroveň odolnosti proti prepichnutiu alebo prerazeniu.

Zvýšená viditeľnosť pre bezpečnú jazdu na bicykli

Maxxis Overdrive sú navrhnuté aj s ohľadom na zvýšenú bezpečnosť jazdca. Reflexný pás na stranách bočníc týchto univerzálnych plášťov zvyšuje bočnú viditeľnosť, čím zabezpečuje bezpečnejšiu jazdu za nočných alebo zhoršených svetelných podmienok.

Optimalizované pre použitie na ceste aj v teréne

Tieto trekingové cyklistické pneumatiky sú vhodné na použitie na ceste aj v teréne a poskytujú vyvážený výkon bez ohľadu na to, či jazdíte po mestskej ulici alebo objavujete nové prírodné zákutia po lesných cestách a svážniciach.

Detaily produktu Maxxis Overdrive

Zmes: Možnosť výberu jednej alebo dvoch zmesí
Hustota vlákien kordu: 60 TPI
Ochrana bočníc: Možnosti ochrany Aramidový pás alebo SilkShield
Ine: Reflexný pruh po stranách bočníc

Kategória: Trekingové
Odporúčané použitie: Mestský/turistický plášť
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Re-Fuse / Mestský, Turistický

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Re-Fuse sú všestrannou a účinnou voľbou pre jazdu po cestných komunikáciach a prevažne ujazdených poľných cestách za suchých podmienok. Ponúkajú nízku hmotnosť, nízky valivý odpor, odolnosť voči prepichnutiu a komfort. Sú ideálne na tréning, každodenné dochádzanie do práce aj na dobrodružné cyklovýjazdy po cestách 2 a 3 triedy či ujazdené lesné a poľné cesty za suchých podmienok.

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Re-Fuse - Mestský, Turistický

Čo ponúkajú trekingové plášte na bicykel Maxxis Re-Fuse?

Optimálny výkon v zmiešanom teréne

Trekingové plášte Maxxis Re-Fuse vynikajú veľkosťou objemu, ktorý umožňuje plynulú jazdu po nerovnom a hrboľatom teréne. Nízky diamantovo vrúbkovaný dezén zase zabezpečuje dobrý grip na tvrdých a suchých podkladoch. 

Vynikajúca odolnosť proti prepichnutiu

Z hľadiska odolnosti proti prepichnutiu sa trekingové plášte Maxxis Re-Fuse často považujú za jeden z najodolnejších dostupných plášťov na trekingové bicykle. Vybavené sú aj ochranou MaxxShield proti prepichnutiu a prerazeniu plášťov.

Trendy dizajn

Okrem už spomínaných praktických výhod ponúkajú trekingové plášte Maxxis Re-Fuse jazdcom štýl a trendový dizajn. K dispozícii sú v rôznych šírkach 700 × 40 mm, 700 × 32, 700 × 28, 700 × 25, 700 × 23, 650b x 2,1” a v rôznych farbách, takže uspokoja vkus a potreby každého cyklistu.

Testovaná odolnosť

Plášte Re-Fuse si jazdci chvália pre ich dlhú životnosť a minimálne opotrebovanie, zatiaľčo poskytujú robustný výkon. Napriek mnohým deklarovaným výhodám však môžu plášte Maxxis Re-Fuse v porovnaní s inými plášťami ponúkať menší grip v zákrutách za klzkých podmienok.

Detaily produktu Maxxis Re-Fuse

Zmes: Možnosť výberu jednej alebo dvoch zmesí (Single alebo Dual Compound)
Hustota vlákien kordu: 60 TPI
Ochrana bočníc: MaxxShield – ochrana proti prerezaniu alebo prerazeniu
Plášte: Možnosť výberu vrátane Tubeless Ready (TR) s kevlarovou skladacou pätkou

Kategória: Cesta, Gravel, Hybrid/Treking
Odporúčané použitie:  Tréning, dochádzanie do práce
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Receptor / Mesto, Turistika

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Receptor sú ideálne pre rýchlu a efektívnu jazdu v zmiešanom teréne, prevažne na pevnejšom a suchom podklade. Nízka hmotnosť, minimálny valivý odpor a ochrana proti prepichnutiu či prerazeniu z nich robia výnimočnú voľbu pre trekingové cyklovýlety. Plášte Receptor využívajú aj konštrukciu Dual compound zmesi, ktorá zvyšuje ich výkon na rovných povrchoch a trakciu plášťov v zákrutách. Za vhodných podmienok môžu byť skvelými pretekárskymi plášťami. 

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Receptor - Mesto, Turistika

Čo ponúkajú trekingové plášte na bicykel Maxxis Receptor?

Vynikajúci dizajn a výkon

Dezén plášťa Maxxis Receptor má nízkoprofilový stredový dezén, čo umožňuje ľahké a rýchle odvaľovanie sa plášťov na akomkoľvek povrchu. Predovšetkým na cestách a tvrdých ujazdených povrchoch. Po okrajoch plášťa sú malé bočné výčnelky, ktoré sa starajú o zvýšenú trakciu v zákrutách na spevnenom aj uvoľnenom podklade. Plášť tak spĺňa dvojúčelovú funkciu, so stredom pre rýchlosť a okrajmi pre grip.

Zvýšená odolnosť

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Receptor využívajú technológiu ochrany bočníc proti prepichnutiu či prerazeniu, ktorá bola pôvodne vyvinutá pre plášte na horské bicykle a to ochranu EXO Protection. Hustota vlákien kordu plášťa je 120 TPI a plášť je taktiež pripravený aj na bezdušové použitie. Sú k dispozícii v dvoch hlavných rozmeroch 650x47b a 700x40c.

Detaily produktu Maxxis Receptor

Zmes: Dvojitá (Dual Compound)
Hustota vlákien kordu: 120 TPI
Ochrana bočníc: EXO Protection – ochrana proti prepichnutiu / prerazeniu
Plášte: Možnosť výberu vrátane Tubeless Ready (TR) s kevlarovou skladacou pätkou

Kategória: Cesta, Gravel, Hybrid/Treking
Odporúčané použitie:  Chodník/asfalt, poľné cesty
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Roamer / Mesto, Turistika

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Roamer sú viac než len prostriedok na presun z bodu A do bodu B. Použitá gumová zmes spolu s plášťom 60-TPI sú stelesnením odolnosti a spoľahlivosti. Roamer je pripravený na čokoľvek, od každodenného dochádzania do práce, cez cestu do obchodu, až po predĺžený víkend na túre po vedľajších cestách. Hladký stred plášťa sa rýchlo odvaľuje a vzorovaný nízky dezén po bokoch plášťa poskytuje extra trakciu v zákrutách. Tieto veľkoobjemové trekingové plášte na bicykel, určené aj pre e-biky, sú nielen odolné, ale navrhnuté aj pre pohodlie.

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Roamer - Mesto, Turistika

Čo ponúkajú trekingové plášte na bicykel Maxxis Roamer?

Majster pre mestské dochádzanie

Plášte na bicykel Maxxis Roamer vynikajú predovšetkým v mestských podmienkach, kde poskytujú spoľahlivý výkon a trvácnosť pre každodenné dochádzanie do práce alebo voľnočasové výlety po vedľajších cestách.

Odolnosť pri vysokom počte najazdených kilometrov

Tieto plášte využívajú gumovú zmes vyznačujúcu sa dlhou životnosťou, vďaka čomu sú cenovo výhodnou voľbou pre cyklistov, ktorí často jazdia na bicykli.

Pneumatiky s certifikáciou pre elektrobicykle

Plášte na bicykel Roamer, ktoré spĺňajú európsku certifikáciu ECE-R75, sa rovnako dokonale hodia pre elektrobicykle a poskytujú spoľahlivý výkon s nízkym valivým odporom.

Vynikajúca trakcia v zákrutách

Plášte Roamer majú hladký stred, ktorý uľahčuje rýchle odvaľovanie, zatiaľčo ich listový dezén po stranách zlepšuje trakciu v zákrutách a ponúka vyváženú jazdu v rôznych mestských terénoch a podmienkach.

Ochrana Aramid Breaker

Vďaka ochrane Aramid Breaker tieto plášte ponúkajú zvýšenú odolnosť voči prepichnutiu, čo zaručuje menej opráv a viac bezproblémových jázd.

Detaily produktu Maxxis Roamer

Zmes: Dvojitá (Dual Compound)
Hustota vlákien kordu: 60 TPI
Ochrana: KEVLAR® INSIDE – kevlarová vrstva pod behúňom plášťa podobne ako technológia MaxxProtect.
Plášte: Možnosť výberu vrátane Tubeless Ready (TR) s kevlarovou skladacou pätkou
Pätka: Drôtená
Ine: Spĺňa európsku certifikáciu ECE-R75 pre e-bicykle

Kategória: Cesta, Hybrid/Treking
Odporúčané použitie:  Chodník/asfalt, poľné cesty
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Velocita / Mesto, Turistika

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Velocita ponúkajú všestranosť pre tých, ktorí uprednostňujú ľahké, široké plášte pre svoj trekingový alebo all-road bicykel na jazdy asfaltovými alebo ujazdenými poľnými cestami. Vďaka vrúbkovanému stredovému dezénu s pilníkovým okrajom ponúkajú plášte Velocita výborné odvaľovanie a priľnavosť pri prejazde zákrutami. Hoci plášte na bicykel Velocita nie sú určené na veľmi uvoľnené podklady či do členitého terénu, poskytujú pohodlnú jazdu na hladkých poľných cestách, nerovných chodníkoch alebo cestách, čo z nich robí vhodnú voľbu pre jazdcov, ktorí sa často pohybujú v takomto teréne a povrchoch.

Trekingové plášte na bicykel Maxxis Velocita - Mesto, Turistika

Čo ponúkajú trekingové plášte na bicykel Maxxis Velocita?

Bezkonkurenčný výkon s dvojitou zmesou

Pre uspokojenie rôznorodých preferencií jazdcov sa tieto plášte na bicykel Maxxis Velocita dodávajú v Dual Compound zmesiach. To zabezpečuje rýchlosť po rovnom povrchu a väčšiu priľnavosť v zákrutách.

Výnimočná odolnosť s ochranou proti prepichnutiu

Vybrať si môžete ochranu proti prepichnutiu SilkShield alebo EXO, ktorý je extrémne odolný proti prerezaniu a oderu. Pridáva sa na bočnice vybraných pneumatík, zatiaľčo zabezpečuje vysoký výkon bez zníženia odolnosti.

Ľahká konštrukcia s vysokým objemom

Plášť Velocita je ideálny na jazdy po asfaltových alebo ujazdených lesných a poľných cestách. Má vysokoobjemovú a ľahkú konštrukciu. Jej vrúbkovaný stredový dezén prechádza na okrajoch do pilníkového dezénu, čo zaručuje zvýšený grip pri naklápaní zákrutami.

Plášte pripravené na bezdušové obutie

Vybrané plášte na bicykel Velocita sú Tubeless Ready (TR), čím poskytujú nekompromisnú jazdu bez obáv z defektov.

Široké možnosti použitia: Štrk, dlažba/asfalt a tvrdé poľné cesty

Vďaka konštrukcii a vlastnostiam sa plášte Maxxis Velocita odporúčajú na použitie na dlažbe/asfalte, tvrdých poľných cestách a štrku. Ich inštalácia je vhodná pre predné aj zadné kolesá, čo z nich robí univerzálnu voľbu pre váš bicykel.

Detaily produktu Maxxis Velocita

Zmes: Dvojitá (Dual Compound)
Hustota vlákien kordu: Možnosť výberu 60 TPI alebo 120 TPI
Ochrana bočníc: Možnosť výberu ochrany proti prerezaniu alebo prerazeniu SilkShield alebo EXO
Plášte: Možnosť výberu vrátane Tubeless Ready (TR) s kevlarovou skladacou pätkou

Kategória: Cesta, Gravel, Treking
Odporúčané použitie:  Chodník/asfalt, poľné cesty
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso

*****

Zdroj: www.maxxis.com/us/

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *