Hodinky Lezyne MICRO GPS

Hodinky Lezyne Micro GPS

Značku LEZYNE z ďalekej Californie asi netreba veľmi predstavovať. Vyčnieva z radu najmä svojím špecifickým a nezameniteľným dizajnom, no určite aj spoľahlivosťou a funkčnosťou. Zopár produktov už som mal možnosť vyskúšať a spolieham sa na ne dodnes. Tentokrát sa ku mne dostali multifunkčné hodinky Micro GPS.

Hodinky Lezyne Micro GPS

Robustné ale ľahké.

Na prvý pohľad mi padli do oka a hneď aj na ruku. Veľký hranatý dizajn pôsobí robustne, no hmotnosť 51 gramov vraví opak. Čierne plastové telo hodiniek Lezyne Micro GPS je však dosť vysoké a nevojde sa pod každý rukáv. Na výber je gumový remienok čiernej alebo modrej farby. Po stranách ciferníku sú štyri menšie gumové tlačítka, ľahko nahmatateľné aj v rukaviciach. Štýlová je aj krabička balenia, ktorej súčasťou je jednoduchý držiak na riadítka, hrudný pás na snímanie tepovej frekveniie a kábel na nabíjanie.

Hodinky Lezyne Micro GPS pre rôzne aktivity

Display je čierno-biely a ponúka štyri módy – turistika, beh, bike a life style. V móde klasických smart hodiniek nájdete samozrejme čas, krokomer, teplotu, spálené kalórie, alebo naopak oznamovanie, že sedením kalórie nespálite. Notifikácia po spárovaní s so smartfónom cez bluetooth už je akási samozrejmosť pri týchto prístrojoch. V každom móde sa dá nastaviť mnoho informácií, mňa zaujímal najmä bicykel. Tam toho je najviac, ako údaje o rýchlosti (aktuálna, max, priemerná), vzdialenosť(celková, denná, respektíve trip), čas (hodiny, aktivita), nadmorská výška (aktuálna, nastúpané, naklesané), tep srdca (aktuálny, priemerný, max). Všetky tieto informácie si môžete navoliť na piatich stránkach a na každej 1-3 údaje, podľa vlastného gusta. Je tu možnosť aj rotujúceho prepínania informácií a pomocou vibrácií upozorňujú na rôzne udalosti. Nechýba podsvietenie displeja, avšak na dennom svetle nie je rozpoznateľné, či svieti a zbytočne tak míňa batériu. Na začiatku každého nahrávania v rukách zatmievam display, aby som sa uistil, či je podsvietenie vypnuté.

Hodinky Micro GPS na riadítkach

Na ruku aj na riadítka, v zime aj v lete

V zimných mesiacoch som hodinky používal aj na beh. Ak som si nezabudol hrudný pás, sledoval som BPM (počet úderov srdca za minútu) a podľa toho si aktuálne tvoril tréning/intervaly. Akurát, že počas behu sa z displeja príliš čítať nedá. Manipulácia s tlačítkami však už ide tak nejak po pamäti sama od seba. Z riadítok počas jazdy na bicykli je to o čosi pohodlnejšie. Nezáleží na tom, na ktorej strane sú upevnené na držiaku, pretože na posúvanie obrazoviek slúžia obe horné tlačítka.

Hodinky Micro GPS na ruke

Výdrž aj na dlhé túry.

Výdrž na jedno nabitie pri zapnutom GPS je skvelých 14 hodín, čo je o 2-3 hodiny viac ako u iných výrobcov. Do pamäte sa zapíše až 150 hodín dát. Ak sa batéria počas aktivity vybije, všetky údaje zostávajú uložené, to vnímam ako prijemné plus. GPS signál po zapnutí nabieha v priebehu pár sekúnd a za ten čas hodinky pripevňujem na držiak na riadidlá. Zopár krát sa stalo, že bolo treba počkať trošku dlhšie, no potom už sa signál počas aktivity nestratil a to ani na miestach, kde telefón zlyhával.

Na triatlon ich radšej neberte

LEZYNE ponúka voľne dostupnú appku Lezyne Ally. Po synchronizácií so smartfónom sa objavia všetky údaje v aplikácii. Skvelou vychytávkou je automatický upload priamo do Stravy, ktorá sa dá zapnúť v nastaveniach. V appke sa nachádza zopár ďalších vymožeností, ako napríklad Strava Live, navigácia na cesty, Lezyne Track alebo Training, no tým som sa moc nevenoval.
Hodinky žiaľ nie sú vodotesné. Vodeodolnosť je zabezpečená „len“ gumovou krytkou, za ktorou sa skrýva konektor na nabíjací kábel micro USB. V jednoduchosti to znamená, že plávanie sa neodporúča, dážď aj sprchu v pohode zvládajú. Na tom by do budúcna mohli popracovať, ako aj na lepšom riešení prístupu nabíjacieho kábla – nevojde sa doň hocijaký.

Športové hodinky Lezyne Micro GPS

Čakal som že si znova navyknem nosiť hodinky na ruke, ale používam ich výhradne na športové aktivity, na bežne nosenie mi prídu asi príliš veľké.

Hodinky sú nabité obrovským množstvom funkcií za naozaj prijateľnú cenu 140€, spolu s hrudným pásom. Aj keď majú zopár múch, vyrovnávajú sa konkurencií za oveľa nižšiu cenu. Ako posledný a dôležitý argument treba spomenúť, že určite merajú presnejšie ako trackovacia aplikácia cez telefón a hlavne si zbytočne nemíňate batériu telefónu, čiže o to viac fotiek donesiete z výletu domov 🙂

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *