Maxxis plášte na BMX | Zmenia váš zážitok z jazdy

Maxxis plášte na BMX

V predošlom článku Plášte na gravel Maxxis | Cestné, Dirt Road/Gravel, som sľúbil predstaviť Maxxis plášte na BMX. Ak ste teda fanúšikom jednej alebo viacerých disciplín BMX, s radosťou vás teraz prevediem kolekciou BMX plášťov vyvinutých špeciálne iba pre túto výnimočne technicky náročnú cyklistickú disciplínu. Predstavím vám ich o to s väčším potešením, že plášťom na BMX od značky Maxxis sa už roky úspešne darí sprostredkovať jazdecké zážitky a posúvať výkony na najvyššiu úroveň. A to nielen v amatérskom svete, ale aj v profesionálnom, kde sa na ich kvalitu spoliehajú celé reprezentačné BMX tímy.

Maxxis plášte na BMX

Jazda na BMX bicykli môže byť vzrušujúca, náročná a dobrodružná, ale len so správnym vybavením. V popredí tejto výbavy sú vaše plášte, primárny bod kontaktu s cestou, chodníkom alebo terénom. Kolekcia Maxxis plášťov na BMX pozostáva z rôznych modelov pneumatík s určením pre disciplíny BMX ako:

  • Freestyle BMX
  • Flatland (rovinový freestyle)
  • Street (pouličný freestyle)
  • Dirt jump, Vert (U-rampa)
  • Park (skatepark). 

Modely plášťov na BMX

Tu si len stručne predstavíme, ktorý plášť na BMX je vhodný do akých podmienok a nižšie sa budeme venovať každému zo spomenutých plášťov detailnejšie. 

Maxxis Grifter: je veľkoobjemový plášť navrhnutý špeciálne na freestylovú jazdu, vhodný do rôznych prostredí ako sú rovina, park, ulica a jazdy na U-rampách.

Maxxis Holy Roller: je jedným z najprispôsobivejších BMX plášťov. Poradí si s rôznymi povrchmi, od poľných ciest, až po chodníky a upravené trate.

Maxxis MaxxDaddy: je odolným a vysoko výkonným BMX plášťom a je špeciálne navrhnutý pre BMX dráhy, trailové jazdenie a dirt jumping.

Maxxis Torch: je vysoko hodnotený pretekársky BMX plášť, známy ľahkou konštrukciou, nízkoprofilovým dezénom a dvojitou zmesou, ktorá zvyšuje rýchlosť a znižuje valivý odpor.

Veľkosti a dezény BMX plášťov Maxxis

Správna veľkosť plášťa závisí od veľkosti ráfikov, ktoré zvyčajne nájdete vytlačené v blízkosti otvoru ventilu. Vo všeobecnosti majú kolesá BMX rozmery 16″, 20″ alebo 24″ so šírkou od 1,75″ do 2,5″. Záleží samozrejme aj na type dezénu plášťa.  Pouliční jazdci BMX často uprednostňujú hladký, ľahko sa odvaľujúci dezén pre minimálny valivý odpor, ako napr. Maxxis Grifter alebo Maxxis Torch. Na druhej strane, jazdci jazdiaci v teréne na uvoľnenom povrchu môžu uprednostniť plášťe so solídnym gripom, ktoré vedia poskytnúť členitejšie a vyššie výčnelky dezénov, ako sú Maxxis MaxxDaddy a Maxxis Holy Roller.

Každý jeden z vymenovaných plášťov Grifter, Holy Roller, MaxxDaddy či Torch má medzi BMX jazdcami svoje neodmysliteľné miesto. Pri jeho výbere teda len závisí, ktorej z BMX disciplín sa venujete alebo hodláte venovať; Freestyle BMX, Flatland (rovinový freestyle), Street (pouličný freestyle), Dirt jump, Vert (U-rampa), alebo Park (skatepark).

Plášte na BMX – modely podľa určenia

BMX Maxxis Grifter / Freestyle

Plášte na BMX Maxxis Grifter sa dajú charakterizovať ako optimálna kombinácia technológie, odolnosti a výkonu navrhnutá špeciálne pre Freestyle BMX. Tieto plášte na BMX vystihujú zámer spoločnosti Maxxis vyrábať vysokokvalitné pneumatiky, ktoré zlepšia vašu jazdu a zaručujú zážitok pri prevádzaní Freestyle BMX trikov, ako žiadne iné. S veľkoobjemovým plášťom a jedinečnými vlastnosťami ako sú možnosti výberu jednoduchej alebo dvojitej zmesi, ochrany bočných stien EXO alebo SilkShield a možnosti výberu plášťa v hustotách vlákien kordu 60 TPI alebo 120 TPI, stoja plášte na BMX Maxxis Grifter vysoko nad konkurenciou.

Plášte na BMX Maxxis Grifter - Freestyle

Čo ponúkajú BMX plášte Maxxis Grifter?

Bezkonkurenčný zážitok

Plášte Maxxis Grifter ponúkajú jedinečný freestylový zážitok, pretože kombinujú vysokoobjemový plášť s rýchlo sa odvaľujúcim dezénom, ktorý zabezpečuje hladkú a kontrolovanú jazdu.

Výkon na mieru

Vybrať sa dá medzi možnosťami s jednou alebo dvoma zmesami, aby ste mohli doladiť výkon vašich jázd. Technológia dvojitej zmesi plášťov ponúka zvýšený grip a dlhú životnosť, vďaka čomu máte pri freestyle prvkoch nad svojím BMX lepšiu kontrolu.

Špičková ochrana

Vďaka ochrane bočných stien plášťa EXO alebo SilkShield plášť Grifter ponúka extra ochranu proti prepichnutiu alebo prerazeniu plášťov počas vašich freestylových radovánok.

Možnosti pre každého jazdca

Vďaka rôznym šírkam plášťov Grifter ponúka pokrytie nárokov a potrieb každého jazdca. Takže, či už dávate prednosť rozmerom 20X1.85“, 20X2.10“ alebo 20X2.40“, Grifter vás nesklame.

Nízka hmotnosť

Plášte na BMX Maxxis Grifter sú vyrábané z ľahkých materiálov, čo umožňuje menej únavné nacvičovanie a predvádzanie freestyle trikov. Skrátka, plášte Grifter sú bezkonkurenčné.

Detaily produktu Maxxis Grifter

Zmes: Možnosť výberu jednej alebo dvoch zmesí
Hustota vlákien kordu: Možnosti plášťa 60 TPI alebo 120 TPI
Ochrana bočníc: Možnosti ochrany EXO alebo SilkShield

Kategória: BMX
Odporúčané použitie: Freestyle
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné

BMX Maxxis Holy Roller / BMX, Dirt Jump, Pump Track, Urban

Plášte na BMX Maxxis Holy Roller sú najvšestrannejšie plášte vo svete BMX. Tieto BMX plášte ponúkajú konzistentnú a spoľahlivú trakciu, či už na poľných cestách, chodníkoch alebo upravených dráhach. Výhody jedinečnej konštrukcie s obrátenými štvorcovými výčnelkami podobnými šachovnici a bezkonkurenčnú všestrannosť plášťov Holy Roller viete využiť pri prechodoch rozličnými terénmi, napr. z terénu s voľným podkladom na chodník.

Plášte na BMX Maxxis Holy Roller- Dirt Jump, Pump Track, Urban

Čo ponúkajú BMX plášte Maxxis Holy Roller?

Bezkonkurenčná všestrannosť

Plášte BMX Maxxis Holy Roller sú ideálnym spoločníkom na akýkoľvek povrch, či už ide o jazdu v teréne, parku alebo na ulici. Výnimočne dobré jazdné vlastnosti zaručuje ich charakteristická konštrukcia.

Výnimočná trakcia

Vďaka jedinečnému vzoru dezénu plášťa poskytujú tieto pneumatiky vynikajúci grip za viacerých podmienok a na rozličných podkladoch. Vďaka tomu sa budete môcť počas výjazdov na svojom BMX spoľahnúť na plynulú a príjemnú jazdu.

Kvalita a odolnosť

Plášte Maxxis Holy Roller sú skonštruované s použitím jednej zmesi a hustotou vlákien kordu plášťa 60 TPI. Toto zloženie zaručuje ich vysokú životnosť proti opotrebeniu a odolnosť voči rôznym jazdným podmienkam.

Jednoduchá inštalácia

BMX plášte Maxxis Holy Roller možno namontovať na vašom BMX buď vpredu, alebo vzadu, čo ponúka flexibilnosť nastavenia podľa vašich špecifických jazdných požiadaviek.

Detaily produktu Maxxis Holy Roller

Zmes: Jednoduchá zmes (Single compound)
Hustota vlákien kordu: 60 TPI

Kategória: BMX, Dirt Jump, Pump Track, Urban
Odporúčané použitie: Tvrdý povrch, dlažba/asfalt, skateparky
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné

BMX Maxxis MaxxDaddy / Tracks, Trail, Dirt jumping

Plášte na BMX Maxxis MaxxDaddy sú navrhnuté špeciálne pre dráhy BMX, jazdu na trailoch, skákanie v teréne, ale aj na používanie na poľných cestách, v parkoch, na mokrých povrchoch. BMX plášte MaxxDaddy sú obojsmerné a môžu sa používať ako predné aj zadné pneumatiky. Rozložené, husto rozmiestnené stredové výstupky poskytujú kontrolovateľnú rýchlosť, čo vám umožní udržať si potrebnú dynamiku pri prekonávaní rôznych typov terénu. Bočné výstupky zase zlepšujú priľnavosť pri naklápaní v zákrutách, vďaka čomu je možné ľahko a s prehľadom prechádzať uvoľneným alebo nerovným podkladom. Skrátka, plášte na BMX Maxxis MaxxDaddy sú stavané na dominovanie aj v sťaženom teréne.

Plášte na BMX Maxxis MaxxDaddy - Trail, dirt jumping

Čo ponúkajú BMX plášte Maxxis MaxxDaddy?

Ideálne pre rôzne terény

BMX plášte MaxxDaddy vynikajú v rôznych typoch terénov, vrátane dirtových dráh, parkov a na mokrých a uvoľnených povrchoch. Obojsmerná funkcia umožňuje ich použitie ako prednej alebo zadnej pneumatiky, čo ponúka všestrannosť pre vaše jazdy.

Pozoruhodný dizajn

Pneumatiky MaxxDaddy sú vybavené husto rozmiestnenými stredovými výstupkami, ktoré zaisťujú nízky valivý odpor a tým rýchlosť. Rozostup medzi stredovými a bočnými výstupkami vytvára po oboch stranách plášťa dva súbežné kanály, ktoré vytvárajú potrebný priestor na zahryznutie sa bočných výčnelkov pri prechádzaní zákrutami akýmkoľvek terénom práve idete.

Recenzie a spokojnosť zákazníkov

Plášte na BMX MaxxDaddy sú oceňované jazdcami pre ich vynikajúci grip, jednoduchú montáž a celkovú kvalitu. Jazdci si pochvaľujú aj ich pôsobivú trakciu v mäkkom teréne, vďaka čomu sú spoľahlivou a všestrannou voľbou v BMX.

Špecifikácie a dostupnosť

Plášte MaxxDaddy sú k dispozícii v rôznych rozmeroch vrátane rozmerov 20×1,75“, 20×1,85“, 20×2,0’‘ a 20×2,25“.

Detaily produktu Maxxis MaxxDaddy

Zmes: Jednoduchá zmes (Single compound)
Hustota vlákien kordu: 60 TPI

Kategória: BMX
Odporúčané použitie: Pre BMX dráhy, jazdu na trailoch a dirt jumping
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné

BMX Maxxis Torch / BMX, Urban

Plášte na BMX Maxxis Torch sú vysoko výkonné pneumatiky, navrhnuté špeciálne pre dnešných nadšencov súťaží v BMX. Tieto plášte, vytvorené pre moderné spevnené trate, ponúkajú kombináciu odolnosti, rýchlosti a trakcie s povrchom, čo vedie k ich vynikajúcej kontrole, ovládateľnosti a bezkonkurenčnej jazde.

Plášte na BMX Maxxis Torch - BMX, Urban

Čo ponúkajú BMX plášte Maxxis Torch?

Vynikajúci dizajn pre optimálny výkon

Plášte Maxxis Torch BMX sú ľahkej konštrukcie s jedinečným drážkovaným stredovým dezénom. Tento druh konštrukcie plášta zaručuje maximálnu rýchlosť, zatiaľčo textúrované výstupky dezénu v zákrutách zaručujú pevnú trakciu pri prejazde ostrými zákrutami.

Spoľahlivá ochrana a rozmanitosť možností

Plášte na BMX Maxxis Torch sú k dispozícii vo verziách s jednoduchou aj dvojitou zmesou a s možnosťou výberu hustoty vlákien kordu plášťov 60 TPI a 120 TPI. Taktiež ponúkajú možnosti ochrany Silkworm alebo SilkShield proti prepichnutiu a prerazeniu. Niektoré z ponúkaných plášťov sú pripravené aj na bezdušové použitie.

Najlepšia voľba pre pretekárske BMX tímy

Plášte Maxxis Torch zvyknú byť voľbou pre celé cyklistické pretekárske BMX tímy. Najviac si ich užívatelia chvália pre ich nízky valivý odpor a istotu, ktorú poskytujú pri prechodoch v zákrutách.

V každom prípade, či už trénujete alebo súťažíte, plášte Maxxis Torch BMX vám určite budú robiť spoľahlivého spoločníka.

Detaily produktu Maxxis Torch

Zmes: Možnosť výberu jednej alebo dvoch zmesí
Hustota vlákien kordu: Možnosti plášťa 60 TPI alebo 120 TPI
Ochrana bočníc: Možnosti ochrany proti prepichnutiu Silkworm alebo SilkShield
Plášte: Možnosť výberu vrátane Tubeless Ready (TR) s kevlarovou skladacou pätkou

Kategória: BMX, mestské pneumatiky
Odporúčané použitie: Asfaltové/dláždené trate BMX
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné

*****

Zdroj: www.maxxis.com/us/

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *