Inovatívne cyklistické vložky od Vaude – koniec boľavého zadku

Cyklistické vložky Vaude

Dostali sa mi do rúk vnútorné cyklistické šortky Vaude Bike Innerpants TP s novou cyklistickou vložkou. Má označenie T-Pad a je jednou z troch nových vložiek, špeciálne vytvorených pre rôzne typy jazdenia – cestnú cyklistiku, športové MTB jazdenie a all terrain jazdy počas dlhých cyklotúr. Samozrejme hneď som nohavice zobral vyskúšať a po prvej jazde môžem povedať, že tieto cyklistické vložky sú zatiaľ najlepšie, čo som skúsil. Samozrejme je to prvý dojem a záver budem môcť urobiť až po odjazdení viacerých kilometrov a najbližšej viacdňovej akcii. Takže zatiaľ aspoň krátke predstavenie všetkých troch typov.

Vo Vaude išli na to vedecky

Každý, kto pravidelne sadá na bicykel a strávi tam hodinu-dve, vie, že ak sedacia vložka cyklistických nohavíc nevyhovuje jeho potrebám, bicyklovanie sa rýchlo stane nepohodlným. Ak trávite v sedle viac hodín, prípadne bicyklujete každý deň dlhú trasu počas bikepacking akcie, viete že viac ako nohy vždy bolí zadok. Jednoducho kvalitná cyklistická vložka v nohaviciach veľkou mierou ovplyvňuje komfort jazdy.

Cyklistický nadšenci vo firme Vaude sa rozhodli dosiahnuť, aby ich polstrovanie cyklonohavíc bolo ešte pohodlnejšie a pustili sa do mamutieho projektu a pri vývoji cyklistických vložiek zaujali vedecký prístup. Spolu s univerzitami vykonali mnoho rôznych štúdií, aby skúmali, či a ako faktory, ako je poloha sedenia na bicykli, anatomické rozdiely medzi pohlaviami – ako aj povrch pri bicyklovaní, ovplyvňujú pohodlie v sedle. V súlade s tým mohli použiť štúdie na vývoj cyklistických vložiek, ktoré sú prispôsobené individuálnej cyklistickej aktivite.

Ktoré cyklistické vložky VAUDE sú pre mňa najlepšie?

Aby si cyklisti mohli užiť svoje individuálne cyklistické aktivity čo najviac, vyvinuli vo Vaude tri nové mäkké vložky vyladené na jednotlivé cyklistické disciplíny. Pohodlne sa na nich sedí a optimálne rozkladajú a tlmia tlak. A ako sme u VAUDE zvyknutí, polstrovanie je vyrobené z biologických a recyklovaných materiálov.

Aké polstrovanie si môžete vybrať

Cyklistické vložky sú prispôsobené rôznym oblastiam použitia. Aby bolo možné v každom prípade ponúknuť ten najlepší komfort, uskutočnila spoločnosť VAUDE mnoho rôznych štúdií spolu s univerzitami (viac o vývoji si môžete pozrieť na webe Vaude). Výsledok:

X-Pad (zelená): Cyklistická vložka pre športové terénne jazdy, ako sú MTB, gravel a cross country.

R-Pad (červená): Polstrovanie pre športové jazdenie na cestnom bicykli.

T-Pad (modrá): Cyklistická výstelka pre all terrain jazdenie, celodenné a viacdňové túry, ako je cykloturistika.

Cyklistické vložky na bicykel od VAUDE v detaile

X-Pad cyklistická vložka

Pre horskú cyklistiku a gravel : X-Pad

X-Pad vložka je obzvlášť vhodná pre športovú jazdnú pozíciu, ako je jazda na horskom bicykli alebo jazda na gravel bicykli. 4-vrstvová konštrukcia s 3D mriežkovou štruktúrou navyše tlmí nárazy pri jazde v teréne. Pre ešte väčšie pohodlie je cyklistická vložka X-Pad jemne perforovaná, vďaka čomu je vysoko priedušná.

  • 4-vrstvová konštrukcia absorbujúca nárazy, hrúbka 15 mm
  • Pena s elastickou 3D mriežkovou štruktúrou, ktorá tlmí nárazy pri jazde v teréne
  • Perforovaný povrch lepšie schne a znižuje trenie

Cyklistické nohavice Kuro II

Cyklistické nohavice s VAUDE X-Pad vložkou – pre športové CROSS jazdy ako MTB, gravel a cross country, 4-vrstvová konštrukcia absorbujúca nárazy, hrúbka 15 mm, pena s elastickou štruktúrou 3D sieťoviny, ktorá absorbuje vibrácie pri jazde v teréne, perforovaný povrch lepšie schne a znižuje oder

Cyklistické nohavice Kuro II X-Pad
R-Pad cyklistická vložka

Pre cestnú cyklistiku: R-Pad

Ak preferujete jazdu na cestnom bicykli, odporúčame vložky R-Pad. Vďaka svojej 3-vrstvovej konštrukcii s vysokou hustotou absorbuje tlak v športových jazdných pozíciách pre stabilný zážitok z jazdy na dlhých jazdách alebo cestách. Pre ešte väčšie pohodlie je R-Pad jemne perforovaná, vďaka čomu je vysoko priedušná.

    • 3-vrstvová konštrukcia s vysokou hustotou, hrúbka 12 mm
    • Pevnejšia pena pre maximálnu stabilitu v športovej jazdeckej polohe
    • Perforovaný povrch lepšie schne a znižuje trenie

Vaude Furka Bib cyklistické nohavice

Cyklistické nohavice s R-Pad vložkou špeciálne navrhnutou pre cestnú cyklistiku, ponúka ochranu pred bolesťou zo sedla a odieraním. Ergonomický strih, plne strečové švy, traky s vysoko stretchoovou Lycrou.

Cyklistické nohavice Furka

Vaude Posta 3/4 cyklistické nohavice

Dámske 3/4 nohavice na cestnú a gravel cyklistiku s R-Pad vložkou špeciálne navrhnutou pre cestnú cyklistiku, ponúka ochranu pred bolesťou zo sedla a odieraním.
Priedušné, pružné a rýchloschnúce.

Cyklistická vložka T-Pad

Pre trailové, jednodenné a viacdňové túry: T-Pad

T-Pad má všetko, čo potrebujete na traily a dlhé jazdy - v akomkoľvek teréne. Nezáleží na tom, či ide o jazdu na trailoch, pohodovú celodennú túru alebo dlhšiu viacdňovú túru. Sila vložky T-Pad a jej 2-vrstvovej konštrukcie spočíva predovšetkým vo voľnosti pohybu pri vzpriamenejšom posede.

    • Ergonomická 2-vrstvová konštrukcia, hrúbka 15 mm
    • Mäkšia pena dobre padne a ponúka úplnú slobodu pohybu s optimálnym odpružením
    • Je ideálna pre vzpriamenejšiu jazdnú polohu

Vaude Bike Innerpants TP vnútorné cyklistické šortky 

Vnútorné nohavice s cyklistickou vložkou T-Pad pre mužov – penová vrstva absorbujúca nárazy, špeciálne navrhnuté pre mužskú anatómiu, elastické a bezšvové. Optimaizované pre trailové, jednodenné a viacdňové túry na MTB, gravel bicykloch, trekkingových bicykloch.

Rozdielne cyklistické vložky pre rôzne anatómie 

Všetky tri verzie polstrovania sú v ponuke v dvoch verziách – prispôsobené anatómii mužov a žien. To zaisťuje skvelý komfort aj pri dlhých jazdách na bicykli.

Dámska cyklistická vložka

Pri polstrovaní pre dámy sa berie do úvahy ženská anatómia:

    • Vložky v oblasti ohanbia absorbujú tlak, rozkladajú ho a chránia tak citlivú prednú oblasť ženy
    • Širšie vypchávky v oblasti zadku

Pánska cyklistická vložka

Pri polstrovaní pre pánov je zohľadnená anatómia muža:

    • Vložky až do perineálnej oblasti absorbujú a rozdeľujú tlak
    • V prednej časti mäkšie peny chránia citlivé nervové cesty muža a cez penovú medzeru pohodlne padnú dookola

Toľko predstavenie cyklistických vložiek Vaude, ktoré majú ambíciu zvýšiť komfort pre cyklistky a cyklistov. Určite nové vnútorné vložky v najbližších týždňoch poriadne otestujem a o svojich dojmoch napíšem. 

Či už vyskúšate nové cyklistické vložky od Vaude, alebo nejaké iné, prajem všetkým mnoho krásnych kilometrov v sedle bicykla bez boľavého zadku 🙂 

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *