Plášte na cestný bicykel Maxxis | Vysoko výkonnostné plášte s dlhou životnosťou

Plášte na cestný bicykel Maxxis - Pursuer, Re-Fuse

Dnes si predstavíme posledný typ plášťov z radu značky Maxxis a sú nimi plášte na cestný bicykel. Plášte na cestný bicykel Maxxis Pursuer a Maxxis Re-Fuse sú známe svojou vynikajúcou kvalitou a spoľahlivosťou. Čo to znamená? Cestné plášte Maxxis sú navrhnuté, aby poskytovali vynikajúcu trakciu za sucha, za mokra aj na rôznych povrchoch vozovky. Vďaka navrhnutým dezénom a použitým inovatívnym gumovým zmesiam zabezpečujú okrem nízkeho valivého odporu, vynikajúcej ovládateľnosti v náročných jazdných podmienkach aj zvýšenú odolnosť proti prepichnutiu, prerezaniu či prerazeniu. Plášte na cestný bicykel Pursuer a Re-Fuse sú medzi cestnými cyklistami vyhľadávané aj pre ich výnimočnú životnosť dezénu, ktorá minimalizuje potrebu ich častej výmeny. 

Aby som bol špecifickejší:

  • cestné plášte Maxxis Pursuer sú určené predovšetkým pre nadšencov rýchlosti, ktorí túžia po vysokom výkone cyklistických plášťov. Vďaka ľahkej konštrukcii a dezénu s nízkym valivým odporom ponúkajú tú najlepšiu kombináciu plášťov od Maxxisu na tréningové výjazdy aj skupinové jazdy.
  • cestné plášte Maxxis Re-Fuse zase predstavujú odolnosť a všestrannosť. Sú skonštruované tak, aby odolali požiadavkám intenzívnej cyklistiky. Majú vynikajúcu ochranu proti defektom, jedinečný dezén ponúkajúci pozoruhodnú trakciu na suchom aj mokrom povrchu, čo z nich robí ideálnu voľbu do každého počasia.

Zhrnutím, či už ste profesionálny cyklista alebo príležitostný jazdec, plášte na cestný bicykel Maxxis vám umožnia s dôverou zvýšiť vašu výkonnosť na novú úroveň a zlepšiť zážitky z budúcich jázd na bicykli. To všetko vďaka výnimočnej kvalite, nízkej váhe, valivému odporu a vysokej odolnosti zn. Maxxis.

Plášte na cestný bicykel Maxxis – modely podľa určenia

Maxxis Pursuer / Cesta

Plášte na cestný bicykel Maxxis Pursuer sú určené pre vášnivých cestných cyklistov a sú navrhnuté tak, aby poskytovali bezkonkurenčnú trakciu, kontrolu a rýchlosť. Či už ste profesionálny pretekár alebo víkendový cyklista, rozlúčte sa so šmýkaním či s podklzovaním kolies. Cestné plášte Maxxis Pursuer vám dodajú sebavedomie pre zdolanie akéhokoľvek povrchu cesty. 

Plášte na cestný bicykel Maxxis Pursuer - Cesta

Pursuer je najnovší cestný plášť z radu Maxxis. Na základe poznatkov získaných pri vývoji zmesi HYPR využíva Pursuer úplne novú zmes gumy s obsahom kremíka. Táto nová zmes znižuje valivý odpor a zároveň znižuje opotrebovanie stredového dezéna, zvyšuje trakciu v zákrutách a zároveň nízkym valivým odporom zvyšuje výkon. Cestné plášte Pursuer sú ideálne na jazdenie tréningových kilometrov a príležitostné skupinové jazdy.

Čo ponúkajú plášte na cestný bicykel Maxxis Pursuer?

Bezkonkurenčná trakcia

Plášte na cestný bicykel Maxxis Pursuer sú teraz vybavené novými pokročilými gumovými zmesami HYPR (High Yielding Performance Rubber). Zvýšujú výkon a  priľnavosť pri naklápaní v rôznych cestných podmienkach vrátane mokrého a suchého povrchu. Zároveň gumová zmes HYPR umožňuje skrátiť brzdnú dráhu, čím sa zvyšuje bezpečnosť na ceste. To robí z plášťov Pursuer žiadanú voľbu pre tých, ktorí hľadajú vysoko výkonné cestné pneumatiky.

Zvýšená odolnosť proti opotrebovaniu a prepichnutiu

Jedným z kľúčových materiálov použitých v cestných plášťoch Pursuer je vysokokvalitná zosilnená behúňová zmes odolávajúca opotrebovaniu proti každodennému používaniu. Okrem toho spoločnosť Maxxis využíva pri konštrukcii plášťov Pursuer špecializované vrstvy z kevlarových alebo aramidových vlákien zabudované v konštrukcii plášťov. Tie zvyšujú odolnosť a ochranu pre bočnice plášťov (tzv. pätky) pred poškodením od obrubníkov, výmoľov a iných ostrých výčnelkov, ktoré by mohli plášť inak potenciálne ľahko zo strany poškodiť.

Nízky valivý odpor plášťov

Cestné pneumatiky Maxxis Pursuer sú navrhnuté pre minimálnu stratu energie počas odvaľovania plášťov. Tento nízky valivý odpor plášťov sa premieta do rýchlosti počas pedálovania a celkového zvýšeného výkonu. Či už šprintujete na rovinke, alebo stúpate do strmého kopca, cestné plášte Maxxis Pursuer sú vynikajúcim partnerom pri zvyšovaní svojej výkonnosti a zdolávaní osobných rekordov.

Detaily produktu Maxxis Pursuer

Zmes: Dvojitá (Dual Compound)
Hustota vlákien kordu: 60 TPI
Ochrana bočníc: Kevlarová pätka

Kategória: Cesta
Odporúčané použitie:  Tréning
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso

Maxxis Re-Fuse / Cesta, Gravel, Hybrid

Plášte na cestný bicykel Maxxis Re-Fuse sú legendárne trvanlivosťou a odolnosťou proti prepichnutiu, prerezaniu či prerazeniu. Tomu zodpovedá aj ich názov Re-Fuse. V rámci radu Maxxis sa plášte Re-Fuse radia medzi cestné plášte, ale sú vyhľadávané aj gravel jazdcami, ktorí ich radi využívajú okrem jázd po cestách aj na ujazdených poľných cestách. Vybrať sa dá samozrejme z viacerých rozmerov 700 × 40 mm, 700 × 32, 700 × 28, 700 × 25, 700 × 23, 650b x 2,1”.

Plášte na cestný bicykel Maxxis Re-Fuse - Cesta

Cestné plášte Re-Fuse majú nízky diamantovo vrúbkovaný dezén, ktorý ponúka solídny grip na tvrdých a suchých podkladoch. Tieto plášte sa z hľadiska odolnosti proti prepichnutiu alebo prerazeniu považujú za jedny z najodolnejších cestných plášťov. Sú totiž vybavené ochranou MaxxShield.

Zhrnutím sa dá povedať, že plášte Maxxis Re-Fuse ponúkajú ideálnu voľbu pre jazdy po asfaltových cestách za mokrých aj suchých podmienok alebo aj po ujazdených poľných cestách za suchých podmienok. Vyznačujú sa nízkou hmotnosťou, nízkym valivým odporom, odolnosťou voči prepichnutiu a vysokým komfortom jazdy.

Čo ponúkajú plášte na cestný bicykel Maxxis Re-Fuse?

Nízka hmotnosť

Tieto plášte na cestný bicykel ponúkajú vyváženosť medzi šírkou a hmotnosťou. Hoci sa váha plášťov líši v závislosti od vybranej šírky plášťov, uvádza sa, že napr. variant 700 x 25 mm váži približne 290 g.

Vysoká učinnosť odvaľovania

Cestné plášte Re-Fuse sú navrhnuté tak, aby mali minimálny valivý odpor. Ten je dosiahnutý prakticky hladkým dezénom len s jemným kosoštvorcovým vrúbkovaním. To uľahčuje efektívne a rýchle odvaľovanie najmä na hladšom povrchu.

Pohodlnosť a komfort

Pokiaľ zvyknete jazdiť po menej kvalitných asfaltových cestách napr. kvôli menšej cestnej premávke plášte Maxxis Re-Fuse vám dokážu poskytnúť veľmi pohodlnú a komfortnú jazdu. Najmä ak preferujete širšie plášte a natlakovanie okolo 40 – 50 psi. Táto úroveň tlaku minimálne ovplyvňuje valivý odpor, zatiaľčo výrazne prispieva k pohlcovaniu nerovnosti staršieho, časom už rozpadajúceho sa asfaltu, vrátane nepríjemných výmoľov.

Vysoká trvanlivosť a ochrana

Plášte Re-Fuse sú dobre stavané z hľadiska trvanlivosti a odolnosti voči prepichnutiu. Hustota vlákien kordu plášťa má 60 TPI a plášť je pripravený aj na bezdušové použitie. Vyrába sa s dvojitou zmesou a vrstvou materiálu MaxxShield proti prepichnutiu.

Detaily produktu Maxxis Re-Fuse

Zmes: Single alebo Dual Compound
Hustota vlákien kordu: 60 TPI
Ochrana bočníc: MaxxShield
Plášte: Možnosť výberu vrátane Tubeless Ready (TR) s kevlarovou skladacou pätkou

Kategória: Cesta, Gravel, Hybrid
Odporúčané použitie:  Tréning, dochádzanie do práce
Odporúčaná inštalácia: Predné alebo zadné koleso

*****

Zhrnutím, plášte na cestný bicykel Maxxis Pursuer a Maxxis Re-Fuse sú populárne svojou výnimočnou životnosťou dezénov, nízkemu valivému odporu, vynikajúcou trakciou a zvýšenou odolnosťou proti prepichnutiu. Preto verím, či už ste profesionálny cyklista alebo príležitostný jazdec, určite s ich obutím budete nadmieru spokojný.

Zdroj: www.maxxis.com/us/

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *