GPS cyklokomputer ROX 12.0 Sport – novinka od Sigmy

Cyklonavigácia Sigma ROX 12.0

SIGMA je známa svojimi cyklopočítačmi, ktoré sa zameriavajú predovšetkým na monitorovanie tréningu. V ich ponuke doteraz chýbal model vybavený mapami. Cyklonavigácia ROX 12.0 SPORT túto medzeru vypĺňa. Prináša inovatívnu navigáciu na mape, analýzu profesionálnych tréningov a intuitívnu štruktúru menu. 

Prvý pohľad na GPS cyklocomputer Sigma ROX 12.0 Sport

Farebný displej SIGMA ROX 12.0 s veľkosťou 3,0 „je zabudovaný v pevnom plastovom kryte s celkom šiestimi tlačidlami umiestnenými na bokoch a pod dotykovým displejom. ROX 12.0 má transflexný displej, ktorý je dobre čitateľný v tieni aj na slnku. Displej má dokonca funkciu „rozpoznávania kvapiek“ a tak zabezpečuje funkčnosť aj v daždi.

Plastov kryt SIGMA ROX 12.0 je výnimočne robustný a odolný. Prístroj tvarom aj rozmermi pripomína menší smartfón, pohodlne sedí v ruke, tlačidlá sú ľahko dostupné. Tlačidlo „Home“ vás vždy vráti späť do základného menu.

ROX 12.0 tlačidlá

Menu navigácie je veľmi intuitívne, avšak menší displej spôsobuje občas problémy pri dotykovom ovládaní. Ak si však zvyknete, že navigácia v primárnom menu funguje jednoducho aj s mechanickými tlačidlami, nebudete mať s ovládaním žiadny problém.

Pripojenie k aplikáciám Strava a Komoot

GPS cyklocomputer SIGMA ROX 12.0 je možné cez WiFi pripojiť k rôznym aplikáciám tretích strán, ako sú Komoot alebo Strava a nahrať si predtým vytvorené trasy a tréningové okruhy. Samotná navigácia však nie je obmedzená na poskytovateľov tretích strán. V ROX 12.0 si môžete priamo vytvoriť svoje vlastné trasy. Rovnako ako v navigačnom systéme v aute, ROX 12.0 umožňuje zadávať adresu alebo zadať súradnice cieľa, prípadne môžete vybrať aj bod záujmu alebo akýkoľvek bod na mape.

ROX 12.0 - tréningPripojenie k aplikáciám Strava a Komoot je rýchle a jednoduché. Uložené trasy si ľahko nahráte cez WiFi pripojenie a po krátkej dobe načítania môžete navigovať. Počas navigácie si môžete vybrať medzi rôznymi zobrazeniami, aby ste sa vám zobrazovali informácie, ktoré potrebujete. Akonáhle sa zmení smer trasy, na obrazovke sa objaví navigačný príkaz. Ak sa stratíte, SIGMA ROX 12.0 vás spoľahlivo nasmeruje späť na pôvodnú trasu.

Špeciálna funkcia umožňuje vykresliť na mape cestu prstom, ktorú potom SIGMA konvertuje na vhodnú trasu. Mapy sú založené na OSM (OpenStreetMap), čo znamená, že sú bezplatné a vždy aktuálne. Vnútorná pamäť 8 GB SIGMA ROX 12.0 je dodávaná s mapami 20 európskych krajín. Pomocou Micro SD karty môžete pamäť rozšíriť až na 128 GB a nahrať si ďalšie mapy podľa potreby.

ROX 12.0 Sport SetMonitorovanie tréningu

Okrem navigácie ROX 12.0 poskytuje všetky potrebné informácie na monitorovanie svojho tréningu. Všetky hodnoty je možné zapnúť a vypnúť jednotlivo. Ak chcete, môžete si nastaviť prístroj tak, aby vám pripomínal pitie a jedenie v správnom čase. Môžete si tiež vytvoriť rôzne športové profily, ktoré vám umožnia jednoduché prepínanie medzi navigáciou a tréningovým programom na cestnom alebo na horskom bicykli.

Model SIGMA ROX 12.0 je vybavený konektormi ANT +, ktoré sa pripájajú k snímačom tepovej frekvencie, k wattmetrom a dokonca aj k elektronickým pohonom, ktoré sú bežne na trhu. Na konci každej tréningovej jednotky môžete analyzovať a porovnať všetky zaznamenané údaje pomocou aplikácie SIGMA LINK na vašom mobilnom telefóne, tablete alebo pomocou SIGMA DATA CENTER na vašom počítači.

Farebné obaly ROX 12.0Ceny a dostupnosť

SIGMA ROX 12.0 SPORT je k dispozícii buď v základnej verzii BASIC za 399 €, alebo ako SET spolu s hrudným pásom, snímačom tepovej frekvencie a snímačom kadencie v cene 479 EUR.

Obe verzie sú v ponuke v šedom prevedení s čiernymi tlačidlami alebo v bielej farbe s červenými tlačidlami. Zaujímavosťou je možnosť dokúpenia farebného krytu v modrej, oranžovej a zelenej farbe. Môžete si tak nadizajnovať farbu podľa svojich predstáv.

Na záver

SIGMA ROX 12.0 je revolúcia v portfóliu značky SIGMA a obsahuje množstvo jedinečných nápadov. Ak však hľadáte spoľahlivé GPS zariadenie, mali by ste sa na ROX 12.0 pozrieť podrobnejšie. Určite poteší aj menu v českom jazyku.

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *