Technológia galusiek a cyklistických plášťov Tufo: Revolúcia vo vašej jazde

Technológia galusiek a cyklistických plášťov Tufo

Zaujímalo vás niekedy, aká technológia je použitá pri výrobe cyklistických plášťov Tufo? Čo sa schováva za radou značení na ich etiketách ako Carbon Black, Oil Silica, Side Skin, CRCA, SPC Silica, BIC Silica, LPS Silica, Sidewall Protection, NAN Silica a VECTRAN PUNCTURE BARRIER? Alebo, aké rozdiely či určenie použitia sú medzi klasickými dušovými plášťami, galuskami a plášťovkami spoločnosti Tufo? V tomto článku nájdete odpovede na všetky otázky. To vám značne uľahčí správny výber vašich budúcich galusiek alebo iných druhov plášťov, ktoré vám môžu priniesť maximálny benefit a pomôžu dosiahnuť najlepšie výsledky.

Technológia Tufo: Vitajte v budúcnosti cyklistiky

Ak ste vášnivý cyklista, ktorý to myslí vážne s výkonom a bezpečnosťou, najmodernejšia technológia galusiek a cyklistických plášťov Tufo mení pravidlá hry. Technológia Tufo vám dáva istotu, že zdoláte všetko. Od cestných pretekov, cyklokrosu, až po MTB, značka Tufo využíva najmodernejšie technologické prvky, aby vám poskytla nezabudnuteľný zážitok z jazdy. Za všetky používané technológie v stručnosti spomenieme aspoň tri nasledujúce, v ktorých Tufo vyniká nad ostatnými.

Technológia Tufo budúcnosť cyklistiky

Vysoko-výkonné gumové zmesi

Tajomstvo vynikajúcej priľnavosti a odolnosti plášťov Tufo spočíva v ich jedinečných gumových zmesiach ako Carbon Black, Oil Silica, SPC Silica, BIC Silica, LPS Silica a NAN Silica. Vďaka tomu sú plášte dobre ovládateľné v rôznych poveternostných podmienkach, terénoch a podkladoch. Rýchlo a hladko sa odvaľujú na suchých aj mokrých cestách a bezpečne držia na terénnych tratiach. Technológia Tufo vás podrží tam, kde iné značky zlyhajú.

Technologické inovácie odolné voči prepichnutiu

Nikto nechce uprostred príjemného cyklovýjazdu riešiť defekt. Preto sú plášte Tufo vybavené inovatívnymi vrstvami (Side Skin, CRCA, Sidewall Protection, VECTRAN PUNCTURE BARRIER) odolnými proti prepichnutiu, prerazeniu či prerezaniu. Táto technológia nielenže minimalizuje riziko defektu, ale prispieva aj k dlhšej životnosti plášťov.

Optimalizované pre rýchlosť a kontrolu

Cyklistické plášte Tufo sú určené pre jazdcov, ktorí hľadajú dokonalú rovnováhu medzi rýchlosťou a kontrolou. Vďaka výnimočnej technológii Tufo, ako je nízky valivý odpor a aerodynamický dezén, sú tieto galusky alebo plášte vstupenkou pre posúvanie vašich osobných časových rekordov bez toho, aby ste museli obetovať stabilitu. 

A teraz sa môžeme začať venovať konkrétnym používaným technológiám pri výrobe cyklistických plášťov Tufo a rozdielmi medzi klasickými dušovými plášťami, galuskami a plášťovkami.

Dušové plášte, galusky a plášťovky – zásadné rozdiely

Cestné plášte, galusky, plášťovky Tufo

Hlavnými produktami spoločnosti Tufo sú klasické dušové plášte, galusky a plášťovky (galusky pre plášťový ráfik). Konštrukcia galusiek a plášťovky je takmer rovnaká. Obe pozostávajú z uzavretého dušového obvodu (toroidu). Rozdiel je len v spôsobe montáže galusiek a plášťoviek na ráfik kolesa.

Cestné plášte

Zo všetkých ponúkaných typov plášťov od značky Tufo sú cestné dušové plášte svojou konštrukciou najťažšie. Okrem plášťov je potrebné použiť aj vnútornú dušu, čo zvyšuje nielen ich celkovú hmotnosť ale aj valivý odpor. 

Galusky

Galusky najčastejšie využívajú pretekári alebo cyklisti hľadajúci vysoký výkon. Zo všetkých troch dostupných typov plášťov galusky patria medzi najľahšie a ponúkajú  najnižší valivý odpor. Cení sa ich vynikajúca akcelerácia v dôležitých momentoch a ľahkosť počas jazdy. Ako sa zvykne hovoriť; „Vyhráva sa o galusku, nie o plášť”.

Plášťovky

Plášťovky využívajú jedinečnú patentovanú konštrukciu. Montujú sa na bežné ráfiky  kolies bez potreby dodatočného lepenia. Jazdné vlastnosti plášťoviek sú porovnateľné s galuskami, rozdiel je len ich uchytením na ráfiky kolies.

Technológia TUFO

Carbon Black

Carbon Black

Carbon Black je odolná zmes behúňa, ktorá už roky dokazuje svoju kvalitu. Táto štandardná zmes s vysokým obsahom čierneho karbónu zaručuje veľmi dobrý kilometrový výkon pri cestných galuskách. Rovnako však aj životnosť a odolnosť proti prepichnutiu (pri niektorých cyklokrosových galuskách) a nízku hmotnosť. 

Oil Silica

Oil Silica

Oil Silica predstavuje mäkkú zmes (60 Shore A) vyvinutú špeciálne na výrobu MTB, cyklokrosových galusek a galusiek určených na maratóny. Pridaním vhodného množstva oleja do polymérovej zmesi s aktívnou silicou sa zvyšuje trakcia, znižuje valivý odpor a optimalizuje primerané opotrebovanie dezénu.

Side Skin

Side Skin

Side Skin je veľmi ľahká polyesterová kompozitná protidefektová vrstva. Používa sa v cestných pneumatikách Calibra na zvýšenie odolnosti bočníc.

CRCA

CRCA

CRCA je špeciálny kompozitný materiál s aramidovými vláknami. Tie sú zabudované do kostry plášťov počas výrobného procesu. CRCA zvyšuje odolnosť proti prerazeniu, celkovú pevnosť kostry, zlepšuje jazdný komfort a znižuje vibrácie. Kompozitný materiál CRCA je použitý vo všetkých modeloch Tufo.

SPC Silica

SPC Silica

SPC Silica je vysoko výkonná zmes vyvinutá pre behúne a používa sa pri výrobe väčšiny cestných závodných galusiek. Táto vyvážená zmes prírodného a syntetického kaučuku v kombinácii s aktívnou silicou s tvrdosťou zmesi 66 Shore A poskytuje cestným závodným galuskám vynikajúcu priľnavosť za mokra a aj nízky valivý odpor.

BIC Silica

BIC Silica

Zmes BIC Silica sa používa pri výrobe galusiek s určením pre halové športy na plastové alebo drevené povrchy. Sú obľúbené najmä pri cyklistickom futbale (Cycle Ball), pri krasojazdách a športových aktivitách na vozíku pre hendikepovaných športovcov predovšetkým pre svoju vynikajúcu trakciu a skvelú ovládateľnosť. Táto zmes nezanecháva na podlahách žiadne farebné stopy alebo šmuhy. Tieto galusky ale nie sú vhodné do mokrých podmienok.

LPS Silica

LPS Silica

LPS Silica je zmes na báze prírodného kaučuku s aktívnou silicou, čo zabezpečuje nižší valivý odpor ako zmes SPC. Mäkšia zmes s tvrdosťou 63 Shore A používaná v cestných plášťoch Calibra je kľúčovým faktorom pre rýchlosť, jazdný komfort a predvídateľné zatáčanie. Napriek svojej mäkkosti poskytuje zmes LPS Silica cestným plášťom aj veľmi dobrý kilometrový výkon. Vďaka zmesi prírodného kaučuku a aktívnej silice svojím výkonom vynikajú najmä cyklokrosové galusky radu Flexus. Vďaka ideálnemu zloženiu zmesi poskytujú bezkonkurenčný grip na snehu a ľade, vrátane celkovej istoty pri jazde v nízkych teplotách.

Sidewall Protection

Sidewall Protection

Sidewall Protection tvorí špeciálne vyvinutý klzký pás zapracovaný do strán bočníc MTB galusiek, čím chráni ich najzraniteľnejšiu časť. Výrazne tak znižuje mechanické poškodenie galusiek o ostré hrany kameňov alebo iné ostré výčnelky. Tento špeciálny bočný pás umožňuje skĺznutie galusiek z ostrých hrán bez poškodenia kostry pneumatiky.

NAN Silica

NAN Silica

NAN Silica je zmes určená pre výrobu dráhových galusiek. Ide o zmes špecificky určenú pre kryté velodromy s dreveným povrchom. Poskytuje extra rýchlosť, grip a vynikajúcu ovládateľnosť. Nie je určená pre mokré povrchy.

VECTRAN PUNCTURE BARRIER

Vectran puncture barrier

Najúčinnejší systém proti defektom VECTRAN PUNCTURE BARRIER (VECTRAN – bariéra proti prepichnutiu) sa umiestňuje priamo pod oblasť behúňa. Poskytuje tým najlepšiu možnú ochranu a zároveň prispieva k stabilite v zákrutách. Jadro systému je vyrobené z vlákien VECTRAN – z tekutého kryštalického polyméru (LCP), ktoré sú päťkrát pevnejšie ako oceľ. VECTRAN ponúka aj vynikajúcu odolnosť proti prerezaniu a vysokú odolnosť proti nárazu, aj napriek svojej nízkej hmotnosti.

Ste pripravení zažiť budúcnosť cyklistiky?

Spoločnosť Tufo je na čele technologickej revolúcie cyklistických plášťov a neustále posúva hranice inovácií, vďaka ktorým sú Tufo plášte zárukou výnimočného výkonu v rôznych cyklistických disciplínach. Spoľahlivosť plášťov Tufo sa vyznačuje vysokou odolnosťou a kvalitou, takže vydržia všetky vaše cyklistické dobrodružstvá. Zoznámte sa teda s najmodernejšími technológiami, vďaka ktorým plášte Tufo vynikajú vo svete cyklistiky a už nikdy nebudete zaostávať na singletrack-och či v pelotóne za ostatnými.

Prečo jazdiť, keď sa môžete priam kĺzať?

*****

Zdroj: https://www.tufo.com/cz/technologie/#info

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *