Alpina Altona a Anzana – do mesta a na traily

Prilba Alpina Altona

Keď sa začali vyrábať prvé cyklistické prilby s použitím polystyrénu, mali v podstate jeden univerzálny tvar. Cyklisti jazdili po ceste a pár exotov začalo jazdiť na prvých MTB bicykloch po lese. Dnes už existuje pre každú podkategóriu cyklistiky špeciálny bicykel a samozrejme aj prilba. Na carbónový cesťák si k originál dresu tímu BORA predsa nedáte kokosku 🙂

Aktálnemu vývoju v cyklistike sa snaží čo najviac prispôsobiť aj nemecký výrobca cyklistických prilieb a okuliarov ALPINA. Najväčší rast zaznamenáva v posledných rokoch segment elektrobicyklov a rôzne varianty enduro a allmountain jazdenia. Tomu sa prispôsobuje aj ponuka noviniek Alpiny.

Alpina Altona

ALPINA Altona – ide sa do mesta

Čerstvá káva je na jedálenskom stole a v rádiu beží ranné vysielanie. Je 8 hodín a mesto sa prebúdza. Čoskoro je čas ísť do kancelárie – so svojou ALTONOU. Clona dole a ide sa do zmätku. Asfalt pod bicyklom letí. Prúdiš s prevádzkou. Bez stresu, bez obáv, s najlepšou možnou ochranou na hlave.

Vďaka mnohým novým technológiám, ALTONA stanovuje nové štandardy, pokiaľ ide o bezpečnosť, ventiláciu, pohodlie a integráciu. Vysoko výkonný materiál Koroyd zaručuje maximálnu ochranu. Stabilná a extrémne ľahká voštinová štruktúra pozostáva z množstva malých rúrok, ktoré sú navzájom tepelne spojené. V prípade nárazu sa sploštia a absorbujú energiu. Vďaka stabilnému dizajnu umožňuje Koroyd aj omnoho väčšie otvory v povrchu prilby, ktoré zaručujú vynikajúce vetranie. Ventilačné kanály vedú vzduch vo vnútri prilby pozdĺž hlavy. S prilbou ALTONA môže byť riadenie vetrania aktívne regulované aj posuvným horným krytom. Či už v chladnom dopoludňajšom čase alebo v horúcej dopravnej špičke, ventilácia je vždy optimálna.

ALTONA je oveľa viac ako len prilba

Je to prilbaa a okuliare v jednom – vďaka integrovanej priehľadnej clone. Je k dispozícii s technológiou Varioflex alebo bez nej. Táto technológia ALPINA zaručuje dokonalú viditeľnosť za všetkých svetelných podmienok. Samostmavovací (fotochromatický) zorník reaguje na UV svetlo a automaticky stmavne. Svetlo strieborná odrazová plocha odráža infračervené lúče, čo zaručuje 100% ochranu pred UV žiarením. Ďalšie pozitíva: za priezorom optických skiel je dostatok miesta. Nastavovanie Run System Ergo Flex zaručuje dokonalé prispôsobenie a najlepšiu možnú bezpečnosť. Jednoduchý dizajn rovnomerne obopína hlavu. Prilbu nie je možné prispôsobiť viac individuálne, ľahšie a pohodlnejšie ako je tomu v prípade tejto prilby. Dlhý zoznam vychytávok ALTONY je doplnený aj o slučky na remienkoch, ktoré umožňujú pripevnenie slúchadiel, ako aj zasúvacím svetlom na zadnej strane prilby. Dva režimy svietenia, stabilné a blikajúce, možno aktivovať stlačením tlačidla, dokonca aj počas jazdy. ALPINA pre vás vyvinula najlepšiu cyklistickú prilbu pre mestské prostredie. ALTONA má všetko, čo potrebujete na cestu do práce, prehliadku mesta a maximálnu bezpečnosť. Je jedno či jazdíte na e-biku, cesťáku, alebo na fixke.

ALPINA Anzana – vstup do enduro segmentu

Veľké dlažobné kocky, zvetrané, zarastené, rozbité – to je to, čo zostalo zo starej cesty do Col d’Anzana. Zvyšky sa časom stávajú základom niečoho nového. Drsná cesta do Tirana sa stala populárnou trasou pre enduro jazdcov, pretože je technicky náročná a vyžaduje celkovú koncentráciu. Preto je pre zjazd potrebná maximálna ochrana. Práve preto je inšpiráciou pre prilbu ALPINA ANZANA.

ANZANA je vďaka svojej cene vstupnou prilbou do enduro segmentu. Napriek tomu je vybavená špičkovými prvkami z technologickej ponuky značky ALPINA a ponúka tak vynikajúci pomer ceny a výkonu. Vysoko kvalitný Run System Ergo Plus garantuje optimálne prispôsobenie. Vďaka jemnému nastaveniu dokonale padne na každú hlavu. Okrem toho je možné nastaviť výšku nastavovacieho systému pomocou systému Custom Fit System. Výsledkom je bezpečné uchytenie a optimálna ochrana. Vonkajší plášť prilby je vyrobený z robustnej polykarbonátovej dosky, ktorá je tepelne spojená s Hi-EPS výplňou pomocou inmold technológie. Výsledkom je pevné spojenie, ktoré vytvára extra stabilitu. Vďaka kvalite „Made in Germany“ je zaručená najvyššia kvalita výroby. Zoznam vychytávok prilby ANZANA obsahuje aj veľký šilt, ktorý chráni zorné pole, antibakteriálne a umývateľné vypchávky pre vysoký komfort a mriežku v predných ventilačných otvoroch. Vďaka novej prilbe ALPINA ANZANA budete dokonale pripravení na svoje ďalšie skúsenosti s enduro jazdením.

Galéria prilieb Alpina Altona a Anzana

Viac informácií nájdete na stránke výrobcu: www.alpina-sports.com

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *