Najlepšie gravel bicykle 2023 | 7 skvostov ponúkaných od značky Marin

Najlepšie gravel bicykle 2023

Gravel bicykle v posledných rokoch ovládli svet cyklistiky a to z dobrého dôvodu. Ak skombinujete nízku hmotnosť cestného bicykla, zahnuté riadidlá, plášte s dobrým gripom, výkonné kotúčové brzdy horského bicykla a schopnosť uniesť výbavu aj na týždňovú cyklotúru (back packing), získate čarovnú zmes zábavného a všestranného bicykla v jednom balení.

„Všestranný“ je pravdepodobne jedno z prvých slov, ktoré nás napadne, keď si predstavíme gravel bicykle, pretože hoci nie sú tak rýchle na asfalte, ako cestné bicykle alebo rovnako rýchle na blate, ako horské bicykle, dokážu sa ľahko pohybovať medzi týmito dvoma svetmi.

To z nich robí skvelú voľbu, ak potrebujete jeden bicykel na viacero rôznych typov jázd, alebo ak hľadáte bicykel, ktorý vám poskytne úplne nový zážitok z jazdy. V spoločnosti Marin radi hovoria o týchto bicykloch „Beyond Road“. Nie je to len fráza, ale aj skvelé označenie toho, čo modely Marin – Four Corners, Nicasio, Headlands, Gestalt a Lombard dokážu.

Gravelové bicykle sa hodia najmä na vyhýbanie sa premávke pri každodennom dochádzaní do práce, na naloženie batožiny a vyrazenie na nočný výlet alebo dlhšiu túru a na objavovanie nových miest a prírodných zákutí.

Najlepšie gravel bicykle 2023

Cena najlepších gravel bicyklov sa líši v závislosti od účelu a požiadaviek. U nás nájdete najlepšie gravel bicykle 2023 pod 3 000 €, 2 000 € alebo dokonca gravel bicykle pod 1 000 €. Zvyčajne sa od seba líšia druhom rámu, vidlice, extra výbavou, alebo ich úpravou, ako schovaným vedením káblov a podobne.

Vďaka spoločným prvkom, ako sú široké plášte a širšie riadidlá sa na nich pohodlne jazdí každý deň. Na jednom z nich by ste sa mohli dokonca kľudne postaviť na štart miestnych cyklokrosových pretekov. Alebo, ak premýšľate medzi kúpou cestného bicykla a horského bicykla a neviete sa rozhodnúť, gravel bike by mohol priniesť do vášho rozhodnutia ten správny kompromis, ako pre jazdenie, tak aj pre peňaženku.

Ako sa v gravel bicykloch vyznať

Prečo teda, ak sú gravel bicykle dobré na všetko, nájdete v ponuke toľko rôznych bicyklov s cestnými/gravel riadidlami? Väčší výber je totiž vždy dobrý, ale gravelové bicykle nie sú všetky rovnaké. Niektoré sa skrátka na určitý účel hodia lepšie ako iné.

Aby sme vám priblížili, čo máme na mysli, pozrieme sa na sortiment Marin pre rok 2023 a priblížime vám, z ktorého gravel bicykla by ste dokázali pre vaše potreby vyťažiť najviac.

Marin FOUR CORNERS pre cestovanie po svete

Gravel bicykel Marin Four Corners

Chcete cestovať po svete? Vsaďte na Four Corners. Model Four Corners je gravel bicykel určený pre dobrodružných jazdcov, ktorí sú pripravení preskúmať akúkoľvek cestu, lesný chodník, poľnú cestu či ľahký singletrack, ktorý sa nachádza za ďalším rohom. Poloha riadidiel a široké možnosti upnutia cyklovýbavy a batožiny umožňujú vyraziť na cesty s týmto gravel bicyklom na celé dni, ako aj ho využívať na každodenné dochádzanie do práce.

Rám a vidlica z masívnej ocele 4130 CrMo sú navrhnuté tak, aby zvládli uniesť všetku vašu batožinu, vrátane držiakov na fľaše, zadného a predného nosiča a blatníkov. Gravel bicykel Four Corners sa vyrába v piatich veľkostiach. Veľkosť kolies je 650B alebo 700C primeraná v závislosti od veľkosti vybraného rámu bicykla. Ten zároveň ponúka priestor na dostatočne široké plášte a kotúčové brzdy, ktoré vás dokážu spoľahlivo zastaviť.

Skrátka, počas týždňa si so sebou môžete zobrať do práce notebook a náhradné oblečenie, a cez víkend na svoj gravel bicykel Marin FOUR CORNERS viete naložiť stan, spacák, kempingový varič a môžete vyraziť na celo-dňové potulky prírodou.

  • Modely: FOUR CORNERS
  • Riadidlá: Cestné/gravel
  • Rozsah veľkostí: XS, S, M, L, XL
  • Cena:  1 099 €

Viac info o Gravel bicykel Marin FOUR CORNERS >>
Pozrite si model FOUR CORNERS >>

Marin NICASIO pre jazdy mimo asfatových ciest

Gravel bicykel Nicasio

Chcete sa dostať mimo asfatových ciest? Potrebujete Nicasio. Gravel bicykel model Nicasio je určený pre jazdcov, ktorí hľadajú niečo iné a moderné, ale s tradičnou oceľovou konštrukciou. Marin Nicasio sa dá definovať ako bicykel na prekonávanie dlhých kilometrov, či už na každodenné dochádzanie do práce, alebo ako plne naložený cyklocestovateľ, ktorý rád objavuje zákutia prírody na cestách, tak aj mimo nich. Je to bicykel stvorený pre zábavu a dobrodružstvá, s ktorým sa dá ísť kdekoľvek a ktorý bol postavený na základoch obľúbenej série Gestalt.

Cestné/gravel riaditká a CrMo rámové rúrky majú dušu klasického bicykla, pričom geometria Beyond Road prináša rýchlosť, pohodlie a kontrolu na akomkoľvek povrchu. Plášte 700C x 30-40 mm alebo 650B x 47 mm zase umožňujú jazdcovi zvládnuť akýkoľvek povrch.

  • Modely: NICASIO, NICASIO+, NICASIO 2
  • Riadidlá: Cestné/gravel
  • Rozsah veľkostí: 50, 52, 54, 56, 58, 60
  • Cena:  od 949 € do 1 799 €

Viac info o Gravel bicykel Marin NICASIO >>
Pozrite si modely NICASIO >>

Marin DSX pre jazdcov preferujúcich rovné MTB riadidlá

Horský a Gravel bicykel Marin DSX

DSX je horský a gravel bicykel v jednom balení s dobre známou polohou rúk, spoľahlivým jednoprevodníkom, priestorom pre široké plášte a teleskopickou sedlovkou pre lepšie ovládanie a stabilitu bicykla pri zjazdoch v teréne. Marin DSX je všetko, čo chcete od moderného gravel bicykla s MTB riaditkami.

Ako inšpirácia pre jeho vytvorenie poslúžil dizajnérom gravel bicykel z rady Gestalt X, čím vytvorili model DSX tak, aby pôsobil ako horský bicykel, ale zároveň aby si poradil so všetkými dobrodružstvami, ktoré by si za normálnych okolností vyžadovali bicykel s cestnými/gravel riadidlami.

Model DSX je obzvlášť ideálny na nabehanie kilometrov po ceste, každodenné cesty do práce, viacdňové výpravy, aj prevetranie sa na singletrackoch. Je to dokonalý moderný gravel bike pre jazdcov, ktorí preferujú rovné MTB riadidlá.

  • Modely: DSX, DSX 1, DSX 2, DSX FS
  • Riadidlá: MTB
  • Rozsah veľkostí: S, M, L, XL
  • Cena:  od 849 € do 1 599 €

Viac info o Gravel bicykel Marin DSX >>
Pozrite si modely DSX >>

Marin LOMBARD pre dochádzanie do práce

Gravel Lombard Marin

Potrebujete rýchlo dochádzať do práce? Je čas presedlať na LOMBARD. Tuhý a rýchly gravel bicykel Lombard zn. Marin bol vyvinutý na jazdy v tvrdom mestskom prostredí, rozbité cesty, chodníky, ale poradí si aj s lesnými cestami. Inými slovami ide o schopnú šelmu, ktorá vás s istotou dovezie do cieľa ak deň čo deň potrebujete odviezť do práce, či si chcete zajazdiť v teréne. Reflexná grafika rámu gravel bicykla Lombard vás zviditeľní zo všetkých strán pred motoristami pri večerných a skorých ranných jazdách na ceste do práce. A vďaka odolným komponentom a širším plášťom môžete prejazdy mestom brať odteraz ako hru na ihrisku.

Veľké kolesá a široké plášte 700×40 mm sa postarajú o hladké prechody aj tými najvymletejšími chodníkmi či cestami, zatiaľčo pevný hliníkový rám vám kedykoľvek poskytne pevnú oporu pri šprinte alebo pri výšľape aj tej najstrmejšej cesty. Cestné/gravel riaditká, konzistentne výkonné kotúčové brzdy a spoľahlivé komponenty radenia sú pripravené na každodenné používanie na asfalte aj mimo neho a to za každého počasia. Celkový vzhľad tohoto modelu vylepšujú interne vedené lanká a bowdeny. Či už denne dochádzate do práce v meste alebo sa celé hodiny radi vyvážate po krajine, gravel bicykel Lombard bude vaším spoľahlivým spoločníkom kamkoľvek sa na ňom vyberiete.

  • Modely: LOMBARD 1
  • Riadidlá: Cestné/gravel
  • Rozsah veľkostí: 49, 52, 54, 56, 58, 60
  • Cena:  1 089 €

Viac info o Gravel bicykel Marin LOMBARD 1 >>
Pozrite si model LOMBARD >>

Marin GESTALT – klasický gravel bicykel

Gravel bicykel Marin Gestal

Hľadáte klasický gravel bicykel? Vezmite si GESTALT. Gravel bicykel Marin Gestalt vás zavedie za hranice asfaltových ciest. Pri bikepackingových výletoch za dobrodružstvom ho nezastavia rozbité či blatisté cesty alebo traily. Skrátka, či sa jedná o každodenné dochádzanie do práce alebo víkendové úteky, Gestalt sa nezastaví v daždi, snehu, ani keď sa asfalt zmení na blato.

Hliníkový rám série 3 je skonštruovaný tak, aby bol ľahký, pohodlný a dával istotu pri prechodoch meniaceho sa terénu a podkladu. S priestorom až pre 35 mm široké plášte, s bohatým rozsahom prevodov, úchytmi na blatníky a ďalšie potrebné príslušenstvo a s výkonnými kotúčovými brzdami si tento gravel poradí z akýmikoľvek podmienkami a počasím.

  • Modely: GESTALT, GESTALT 1, GESTALT 2, GESTALT 2.5
  • Riadidlá: Cestné/gravel
  • Rozsah veľkostí: 50, 52, 54, 56, 58, 60
  • Cena:  od 999 € do 1649 €

Viac info o Gravel bicykel Marin GESTALT >>
Pozrite si model GESTALT >>

Marin GESTALT X – hranice medzi gravelom a MTB

Marin Gestalt-X gravel bicykel

Gravel sa práve stal EXTRA radikálnym. Stiera hranice medzi gravelom a horským bicyklom.

Marin Gestalt X je drsňák a búrlivák v gravel podobe, pripravený vyraziť za akýmkoľvek dobrodružstvom. Môžete vyraziť plnou rýchlosťou po asfaltke, náhle pribrzdiť, strhnúť volant a zmerať si svoju zručnosť dolu singletrackom rýchlejšie, ako kedykoľvek predtým. To všetko ponúka Gravel bicykel Marin GESTALT X pri zachovaní všestrannosti a maximálnej hravosti bicykla.

Modely Gestalt X sú skonštruované s dlhším rázvorom kolies, hlavovým uhlom podobným tomu, aký má váš horský bicykel a s nízko položeným rámom. Ten ďalej dopĺňajú široké, ale tvarovo stále cestné/gravel riadidlá, krátky predstavec, veľké kolesá a hrubé plášte 700c / 50 mm alebo vybavenie sadou kolies a plášťov 650b / 54 mm.

Je to gravel bike? Je to horský bicykel? Je to bicykel na bikepacking? Áno, hodí sa do každej zo spomenutých škatuliek! Koho ale zaujímajú definície a kategórie? Jediné, čo potrebujete vedieť, je, že XR znamená eXtra Radikálny!

  • Modely: GESTALT X10, GESTALT XR
  • Riadidlá: Cestné/gravel
  • Rozsah veľkostí: S, M, L, XL
  • Cena:  od 1 349 € do 2399 €

Viac info o Gravel bicykel Marin GESTALT X >>
Pozrite si model GESTALT X >>

Marin HEADLANDS pre lovcov výkonov

Gravel bicykel Marin Headlands

Ste lovcom výkonov? Headlands je vaša odpoveď! Gravel bicykel Headlands preniesol to najlepšie z radu Gestalt X, ale do úplne nového rámu z celo-karbónových vlákien. Moderná geometria, veľkorysý priestor pre široké plášťe a excelentné jazdné vlastnosti, to všetko spolu vytvára z tohoto ľahkého gravelu neuveriteľnú schopnú riadenú strelu, ktorá prekoná všetky vaše očakávania.

Špecifická konštrukcia rámu si berie príklad z moderných horských bicyklov stavaných pre technicky náročné trate, pričom si stále zachováva aj línie pre pohodlnú, rýchlu a efektívnu jazdu v rovinatom teréne. Jazdu spríjemňujú veľké  kolesá a široké plášte s rozmermi až 700×45 mm alebo 650Bx47 mm. Vnútorné vedenie káblov a množstvo pripravených úchytov na ráme vám umožní vybaviť bicykel čímkoľvek, od držiakov na cyklistické fľaše, až po uchytenie nosičov a blatníkov.

  • Modely: HEADLANDS 1, HEADLANDS 2
  • Riadidlá: Cestné/gravel
  • Rozsah veľkostí: 49, 52, 54, 56, 58, 60
  • Cena:  od 2 549 € do 3 299 €

Viac info o Gravel bicykel Marin HEADLANDS >>
Pozrite si model HEADLANDS >>

Záver

Či už hľadáte všestranný pánsky či dámsky bicykel, gravel bicykel je najlepšou voľbou, ak chcete bicykel, na ktorom sa dá jazdiť na každom povrchu a v každom počasí. Ak sa pre jeden z predstavených modelov od zn. Marin rozhodnete, v našom eshope následne nájdete aj množstvo ďalších cyklistických gravel doplnkov, ako držiaky na cyklistické fľaše, cyklistické tašky, svetlá, blatníky, GPS komputre, ale ja prilby, okuliare, rukavice, tretry či kompletné cyklistické oblečenie.

Ak sa vám článok páčil, kliknite:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *